Χορτοπιτάκια με άρωμα και γεύση Κρήτης!

Αγαπημένη συνήθεια αυτή την εποχή είναι μια βόλτα στην εξοχή για να μαζέψουμε αγριόχορτα και να φτιάξουμε νόστιμα χορτοπιτάκια! Απαραίτητη προϋπόθεση να γνωρίζουμε τα χόρτα…Διαφορετικά φροντίζουμε να τα γνωρίζει η παρέα μας!

Ποια είναι όμως αυτά τα μυρωδάτα χορταρικά που νοστιμίζουν τις πίτες, αλλά και τα γιαχνερά μας; Τσόχοι, αρνάκια, σπανάκι, γαλατσίδες, σταρίδα, μπαζί, λάμπαθο, αγριόπρασσο…

χορτοπιτάκια

Τα δικά μας λοιπόν χορτοπιτάκια έχουν γέμιση από σπανάκι, σέσκουλα, πράσο, άγριο και ήμερο, φρέσκο κρεμμύδι και μάραθο, τα οποία αφού τσιγαρίσουμε, τα αφήνουμε σε σουρωτό μέχρι να κρυώσουν.

αγριόχορτα

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας

1 κιλό αλέυρι γοχ

2,5 ποτήρια χλιαρό νερό

1 κρασοπότηρο λάδι

1/2 κρασοπότηρο ρακή

1 κουταλιά αλάτι

2 κουταλιές ξύδι

και το αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου μία ώρα.

Στη συνέχεια είτε με πλάστη, είτε με τη μηχανή ανοίγουμε τα φύλλα και φτιάχνουμε τα χορτοπιτάκια μας.

χορτοπιτάκια

Η μαμά μου όταν θέλει να τα διατηρήσει στην κατάψυξη, τα τοποθετεί σε ένα δίσκο και κάθε στρώση διαχωρίζεται με βαμβακερή πετσέτα, αφού παγώσουν τα βγάζει και τα τοποθετεί σε σακκούλες για την κατάψυξη. Έτσι έχουμε χορτοπιτάκια  ανα πάσα στιγμή διαθέσιμα!

Εκτός όμως από τα χορτοπιτάκια μπορούμε να έχουμε στην κατάψυξη μας κιμόπιτες, τυρόπιτες και μυζηθρόπιτες, αφού είναι μια πολύ εύκολη λύση όταν θέλουμε ένα σνακ για τα παιδιά, αλλά και σαν ορεκτικό σ’ ένα γεύμα οικογενειακό ή με φίλους!

Σχολιάστε