Χορτοπιτάκια με άρωμα και γεύση Κρήτης!

|

Αυτή την εποχή τα χορτοπιτάκια και λόγω Σαρακοστής, έχουν την τιμητική τους! Όμως επειδή τα αγριόχορτα είναι προς το τέλος τους,  αν θέλουμε να φτιάξουμε χορτοπιτάκια για να βάλουμε και στον καταψύκτη, θα πρέπει να βιαστούμε, λέει η μαμά Βαγγελιώ!

χορτοπιτάκια

Εμείς λοιπόν είπαμε να φτιάξουμε κάμποσα να έχουμε και το καλοκαίρι, όταν τύχει κάποιος μουσαφίρης και θέλουμε να τον φιλέψουμε κάτι ιδιαίτερο!

Τα δικά μας λοιπόν χορτοπιτάκια θα έχουν γέμιση από σπανάκι, σέσκουλα, πράσο, άγριο και ήμερο, φρέσκο κρεμμύδι και μάραθο, τα οποία αφού τσιγαρίσουμε, τα αφήνουμε σε σουρωτό μέχρι να κρυώσουν.

αγριόχορτα

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας

1 κιλό αλέυρι γοχ

2,5 ποτήρια χλιαρό νερό

1 κρασοπότηρο λάδι

1/2 κρασοπότηρο ρακή

1 κουταλιά αλάτι

2 κουταλιές ξύδι

και το αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου μία ώρα.

Στη συνέχεια είτε με πλάστη, είτε με τη μηχανή ανοίγουμε τα φύλλα και φτιάχνουμε τα χορτοπιτάκια μας.

χορτοπιτάκια

Η μαμά μου όταν θέλει να τα διατηρήσει στην κατάψυξη, τα τοποθετεί σε ένα δίσκο και κάθε στρώση διαχωρίζεται με βαμβακερή πετσέτα, αφού παγώσουν τα βγάζει και τα τοποθετεί σε σακκούλες για την κατάψυξη. Έτσι έχουμε χορτοπιτάκια  ανα πάσα στιγμή διαθέσιμα!

Εκτός όμως από τα χορτοπιτάκια μπορούμε να έχουμε στην κατάψυξη μας κιμόπιτες, τυρόπιτες και μυζηθρόπιτες, αφού είναι μια πολύ εύκολη λύση όταν θέλουμε ένα σνακ για τα παιδιά, αλλά και σαν ορεκτικό σ΄ένα γεύμα οικογενειακό ή με φίλους!

Προηγούμενες

Παίζουμε ένα επιτραπέζιο;

Η εμφάνιση είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά

Επόμενη

Σχολιάστε