Ο ανδρικός καλλωπισμός από την εποχή της Κλεοπάτρας ως την ξυριστική μηχανή

Ο ανδρικός καλλωπισμός από την εποχή της Κλεοπάτρας ως την ξυριστική μηχανή

«Η ομορφιά δεν είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση». Το λέμε μεν, αλλά πόσο το πιστεύουμε αληθινά; Μήπως κατά βάθος θεωρούμε πως σπάνια θα βρούμε στα κέντρα αισθητικής άνδρες που αποζητούν εξαιρετική όψη και εμφάνιση;

Αρχαία Ελλάδα και ρωμαϊκή εποχή

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι στην Αρχαία Ελλάδα, όταν γεννήθηκε η «ομορφιά», δεν ήταν γένος θηλυκού ούτε σε ό,τι αφορά την γραμματική, αλλά και ούτε αφορούσε τις γυναίκες. Είχαμε να κάνουμε με τον «καλλωπισμό», γένος αρσενικού και τρόπος ζωής που αφορούσε τους άνδρες, τους ελεύθερους άνδρες και την πόλη τους.
Η δε Κλεοπάτρα, μπορεί να συγκεντρώνει όλα το ενδιαφέρον μας καθότι υπήρξε μια πολύ όμορφη και φιλάρεσκη γυναίκα, όμως με την ίδια ευκολία που εκείνη τότε κι εμείς σήμερα χρησιμοποιούμε μολύβι ματιών, το έκαναν και οι άνδρες βασιλείς!

Σύγχρονη εποχή και κέντρα αισθητικής

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στα κέντρα αισθητικής και θα βρει ουκ ολίγους άνδρες πελάτες που γυμνάζονται για να χάσουν τα περιττά κιλά. Ναι αυτό το φανταζόμασταν αλλά το πόσο πολλοί αφήνονται στα χέρια των ειδικών για πήλινγκ και μάσκες προσώπου το υποψιαζόμαστε; Αυτό διαβεβαιώνουν οι επαγγελματίες τις ομορφιάς τονίζοντας πως ποσοστά ανδρικού πληθυσμού στα κέντρα αισθητικής βαίνουν ολοένα και αυξανόμενα. Αποτρίχωση, μασάζ, ενυδάτωση, αντιγήρανση και ένα σωρό άλλες υπηρεσίες απευθύνονται εξίσου και στα δύο φύλα.

Μια μίνι αναδρομή στο Α και το Ω του ανδρικού καλλωπισμού, το ξύρισμα

Η ηλεκτρική ξυριστική μηχανή έχει ζωή 70 ετών από τότε που έγινε μόδα στη Γαλλία γύρω στα 1952, αν και εμφανίστηκε το 1936. Χρειάστηκε να πεισθούν οι Γάλλοι που θεωρούσαν την ηλεκτρική μηχανή σαν ένα πρακτικό πράγμα πολύ ακριβό. Τελικά την ενσωμάτωσαν στη ζωή τους για τα πλεονεκτήματά της: δεν χρειάζεται νερό, σαπούνι ή πινέλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή αρκεί να υπήρχε μία πρίζα.

Δεν ερεθίζει το δέρμα δεν επηρεάζει το στρώμα των νεκρών κυττάρων που υπάρχουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας οπότε αυτή ανανεώνεται με φυσικό τρόπο. Δεν χρειάζεται ειδική φροντίδα ή συντήρηση. Όμως υπάρχουν και μειονεκτήματα: είναι σχετικά ακριβή, δεν ξυρίζει τέλεια και για όσους έχουν κατσαρές τρίχες που έμπαιναν στο δέρμα ή χρήση της ήταν απαγορευτική.

Στις μέρες μας υπάρχουν μοντέλα τόσο προηγμένης τεχνολογίας και λειτουργίας που πραγματικά ικανοποιούν κάθε ανδρική… παραξενιά και ιδιαιτερότητα επί του θέματος και προσφέρουν «βελούδινη επιδερμίδα»!

Πηγή: flowmagazine.gr

Σχολιάστε