Σοκολατένια αυγά: Το πιο γλυκό δώρο για το Πάσχα, στον Κόσμο των Βοτάνων!

Το Πάσχα είναι κοντά και ένα από τα δώρα που έχουν την τιμητική τους είναι τα σοκολατένια αυγά!

Σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη με όμορφα σχέδια, με γέμιση ή χωρίς, με μικροδωράκια έκπληξη, τα σοκολατένια αυγά μας φέρνουν αναμνήσεις από τα δικά μας παιδικά χρόνια!

Συνηθίζεται το σοκολατένιο αυγό να προσφέρεται από το νονό ή τη νονά, μαζί με τη λαμπάδα και τα ρούχα, στο βαφτιστήρι, όμως η αγορά σοκολατένιου αυγού δεν αφορά μόνο τους νονούς και σίγουρα οι παραλήπτες δεν είναι μόνο τα παιδιά! Δικαίωμα σε αυτό το γλυκό δώρο έχουν όλοι!

Αναζητώντας τα δικά μας Πασχαλινά αυγά γι΄αυτό το Πάσχα, επισκεφθήκαμε τον Κόσμο των Βοτάνων! Σοκολατένια αυγά σε ποικιλία γεύσεων και σχεδίων, είναι η πιο γλυκιά πρόταση δώρου για τους αγαπημένους σας!

Όμως γνωρίζετε την ιστορία αυτού του εθίμου;

Τα πρώτα Πασχαλινά σοκολατένια αβγά δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη στις αρχές του 19ου αιώνα, με τη Γαλλία και τη Γερμανία να αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο σε αυτή τη νέα καλλιτεχνική ζαχαροπλαστική. Λίγα χρόνια νωρίτερα είχε ανακαλυφθεί ένα νέο είδος σοκολάτα, αλλά δεν μπορούσε με επιτυχία να φορμαριστεί ώστε να πάρει το κοίλο σχήμα του αυγού. Τα πρώτα αυγά ήταν από συμπαγή σοκολάτα, και φτιαχνόντουσαν από πολλές στρώσεις πάστας σοκολάτας!

Η πρόοδος στα σοκολατένια πασχαλινά αυγά ήταν πολύ αργή έως ότου βρέθηκε μια μέθοδος ώστε να μπορεί να ρέει η σοκολάτα και να μπαίνει σε καλούπια.

Σύντομα ακολούθησε η διακοσμητική δεξιοτεχνία και η φαντασία για τον στολισμό τους ενώ το 1905, το λανσάρισμα της διάσημης σοκολάτα γάλακτος ¨Cadbury’s Dairy Milk Chocolate¨ έφερε μια τεράστια αλλαγή στην αγορά των σοκολατένιων αβγών.

Γλυκές προτάσεις δώρων για τους νονούς και τις νονές!

Στο κατάστημα Ο Κόσμος των Βοτάνων, θα βρούμε μοναδικές προτάσεις δώρων για τα αγαπημένα μας πρόσωπα και ιδιαίτερα τους νονούς των παιδιών μας, όταν θα φέρουν τα δώρα στα βαφτιστήρια τους!

Επίσης φέτος στο κατάστημα της Ειρήνης θα βρείτε μοναδικές χειροποίητες λαμπάδες για μικρούς και μεγάλους!

Επισκεφθείτε το κατάστημα της Ειρήνης Λεβεντάκη και επιλέξτε πασχαλινές λιχουδιές και όχι μόνο, για να δημιουργήσετε μία σύνθεση, με πιατέλα ή καφασάκι για το δώρο του νονού ή της νονάς!

Στον Κόσμο των Βοτάνων εκτός από τα σοκολατένια αυγά, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε μπαχαρικά, βότανα, βιολογικά προϊόντα, είδη ζαχαροπλαστικής, είδη υγεινής διατροφής, φρεσκοαλεσμένο καφέ, αιθέρια έλαια, οινοπνευματώδη ποτά, κουβερτούρες, ζαχαρόπαστες, αρώματα και χρώματα ζαχαροπλαστικής διακοσμητικά για τούρτες, κουφέτα…

Και το Πάσχα λοιπόν ραντεβού, στον Κόσμο των Βοτάνων τον πιο γλυκό προορισμό της πόλης!

Υπεύθυνη καταστήματος: Ειρήνη Λεβεντάκη

Περιγραφή: Εμπόριο μπαχαρικών, βότανα, ζαχαρώδη προϊόντα

Τηλ: 2892052255, 6972084626

Διεύθυνση: Τυμπάκι

Σχολιάστε