Παγκόσμια Ολυμπιάδα Αθλητικής Ρομποτικής, 2.500 αθλητές από 31 χώρες στο Ηράκλειο!

Η πρώτη Παγκόσμια Ολυμπιάδα Αθλητικής Ρομποτικής, θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο στις 8,9 και 10 Απριλίου 2023 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου!

Πρόκειται για τη σημαντικότερη οργάνωση Ρομποτικής στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να φιλοξενηθούν πάνω από 2.500 αθλητές από 31 χώρες, οι οποίοι θα παραμείνουν στην πόλη τέσσερις ολόκληρες ημέρες.

Η τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας, “Minoan Robotsports Competition Global Olympiad 2023”, θα λάβει χώρα στις 07 Απριλίου του 2023 στα «ΔΥΟ ΑΟΡΑΚΙΑ», στις 19:00. 

Στο πλαίσιο της 1ης Ολυμπιάδας Αθλητικής Ρομποτικής “Minoan Robosports Competition Global Olympiad” προπονητές και μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν Αθλητές – Ρομπότ και να παρουσιάσουν το project τους προάγοντας την ευγενή άμιλλα και τον συναγωνισμό. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που συνδυάζει τη χαρά και τον ενθουσιασμό του αθλητισμού με τη βαρύτητα και τη σοβαρότητα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Στόχος είναι, να καλλιεργήσει στους μαθητές την δημιουργικότητα, την ομαδικότητα, την επίλυση προβλημάτων, την εφευρετικότητα, τον υγιή συναγωνισμό, ενώ παράλληλα να τους διδάξει έννοιες της αθλητικής ρομποτικής, της μηχανικής, του προγραμματισμού, των μαθηματικών και της φυσικής.

Στο διαγωνισμό καλούνται παιδιά από 6 ετών αλλά και ενήλικες να σχεδιάσουν, κατασκευάσουν και προγραμματίσουν το δικό τους Αθλητή-Ρομπότ με σκοπό να διαγωνιστούν σε 16 αθλητικές κατηγορίες. Μηχανισμοί, κινητήρες, πλακέτες και τα μυαλά των μικρών και μεγάλων «μηχανικών» θα πρέπει να συγχρονιστούν στους ρυθμούς του ποδοσφαίρου, της πάλης, του ράλι, του μαραθωνίου, του δρόμου μετ’ εμποδίων, της κωπηλασίας, της σκοποβολής, της τοξοβολίας, της σκυταλοδρομίας κ.α. Ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση για το 2023 θα δοθεί στις αποστολές από τη Ρουμανία. Για το 2023 η Ρουμανία θα αποτελεί «τιμώμενη χώρα» του διαγωνισμού με ιδιαίτερες εκπλήξεις για τους καλεσμένους και τους συμμετέχοντες.

Η είσοδος στην τελετή έναρξης αλλά και η παρακολούθηση του αγωνιστικού μέρους είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ παράλληλα η οργανωτική επιτροπή έχει μεριμνήσει για τον «αγωνιστικό» παλμό του σταδίου. Ιδιαίτερο σημείο του διαγωνισμού αποτελεί η υποδοχή διαγωνιζόμενων ομάδων από παιδιά στο φάσμα του αυτισμού τη Δευτέρα 10/04/2023 υπό συγκεκριμένες συνθήκες και με τη βοήθεια της Unified Robotics, η κατηγορία διαγωνισμού στα E-Sports με τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Αθλητισμού αλλά και παγκόσμια πρωτοτυπία με εισαγωγή αθλημάτων για τους αθλητές-ρομπότ σε νερό (κωπηλασία) , σκοποβολής , τοξοβολίας, σφαιροβολίας και συνεργατικών αθλημάτων όπως αυτό της σκυταλοδρομίας.

Περισσότερα εδώ

Σχολιάστε