“Το Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων”, μια γλυκιά ιστορία για να αγκαλιάσουν τα παιδιά όλα τα διαφορετικά συναισθήματα

Η αναγνώριση και κατανόηση των συναισθημάτων είναι από τις πιο σημαντικές κοινωνικές δεξιότητες του ανθρώπου, καθοριστικές για επιτυχημένη επικοινωνία! Γι’ αυτό τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία πρέπει να μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους και σε αυτό βοηθάνε πολύ τα παιδικά βιβλία, που τους δίνουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων και τη σπουδαιότητα τους.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ “Το Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων”, μια εικονογραφημένη ιστορία της Lidia Brankovic, που μας μιλάει για το πόσο σημαντικά είναι όλα τα συναισθήματα στη ζωή μας, αλλά και για την αξία της εναλλαγής τους!

Στο Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων υπάρχει χώρος για όλα τα συναισθήματα, ώστε να μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα και να μην καταπιέζονται! Η Λύπη κάποιες φορές ξεχειλίζει την μπανιέρα, το Άγχος απαιτεί να ασχολείσαι συνέχεια μαζί του, η Χαρά φέρνει μαζί τις φίλες της και διασκεδάζουν παρέα. Όταν το ξενοδοχείο είναι γεμάτο, η διευθύντρια δυσκολεύεται να τα ευχαριστήσει όλα. Προσπαθεί όμως να αφιερώσει χρόνο σε κάθε συναίσθημα, για να καταλάβει πραγματικά τι χρειάζεται.

Η γλυκιά αυτή ιστορία μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αγκαλιάσουν όλα τα διαφορετικά συναισθήματα και να τα κατανοήσουν, δίνοντάς τους τον απαραίτητο χώρο που διεκδικούν στην καθημερινότητά τους. Ακόμα τα «αρνητικά συναισθήματα», όπως η Λύπη και ο Θυμός, με την  καταπίεση και την απώθηση να αντικαθίστανται από την έκφραση και τη διαχείριση των συναισθημάτων, οδηγώντας στη δημιουργία ευτυχισμένων κι ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Εξαιρετική και η εικονογράφιση του βιβλίου, με την έκφραση των συναισθημάτων να αποτυπώνεται απόλυτα σε κάθε χαρακτήρα! Μία όμορφη ιστορία που θα ταξιδέψει τους μικρούς αναγνώστες στον υπέροχο κόσμο των συναισθημάτων!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ποιοι είναι οι ένοικοι του ξενοδοχείου;

Κάθε μέρα είναι διαφορετική στο Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων, γιατί και τα συναισθήματα διαφέρουν… Κάποια είναι μεγάλα, κάποια είναι μικρά· κάποια είναι μοναχικά και άλλα έρχονται με τους φίλους τους. Εδώ μένει ο Θυμός που φωνάζει δυνατά και τραντάζεται όλο το δωμάτιο. Η Λύπη που μιλάει ψιθυριστά και πλημμυρίζει με τα δάκρυά της το μπάνιο. Η Ευγνωμοσύνη που δεν ζητά ποτέ τίποτα. Η Αυτοπεποίθηση που βοηθά να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Και όταν έρχεται η Αγάπη το ξενοδοχείο
γεμίζει φως και γέλιο. Όποιο συναίσθημα κι αν επισκεφτεί το ξενοδοχείο, όμως, είναι περαστικό από εδώ. Γιατί τα συναισθήματα ταξιδεύουν συνέχεια, σε πολλά διαφορετικά ξενοδοχεία σε ολόκληρο τον κόσμο…

“Το Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων”, από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, θα το βρείτε εδώ

Σχολιάστε