Η θεία Μπέμπα, χιούμορ και συγκίνηση σ΄ένα ευθυμογράφημα εποχής

Το βιβλίο της Ισμήνης Μπάρακλη «Η θεία Μπέμπα» από τις εκδόσεις Ψυχογιός, είναι ένα ευθυμογράφημα εποχής που θα μπορούσε να είναι και μια αγαπημένη ελληνική ταινία!

Ιδιαίτερος ο τίτλος, αλλά και το vintage εξώφυλλο του βιβλίου που σε προδιαθέτει γι΄αυτό που θα διαβάσεις, με την ιστορία να διαδραματίζεται στο Ναύπλιο τη δεκαετία του ΄30, όπου μας ταξιδεύει με την αφήγηση της η δαιμόνια οικονόμος θεία Μπέμπα.

Το βιβλίο «Η θεία Μπέμπα» πραγματεύεται τη ζωή μιας αριστοκρατικής οικογένειας, ιδιόρρυθμης, αλλά και αξιαγάπητης.

Παραλής γαρ, ο κύριος Βασιλάκης ευημερεί εκ του εμπορίου ραδιοφώνων Φίλιπς και η ευτυχής, πλην άχρηστη, σύζυγος Ελπινίκη, φανατική συλλέκτρια φτερωτών καπέλων, διάγει ζωή χαρισάμενη.
Το αυτό και ο μικρός τους υιός, Ντίνος, ο οποίος ζαχαρώνει γυναικείους ποδόγυρους, κάτω από τραπεζαρίες φορτωμένες εδέσματα. Μέχρι την ημέρα-κόλαφο που η Μπέμπα, η δαιμόνια οικονόμος, θα βρεθεί αντιμέτωπη με το επτασφράγιστο μυστικό του αρχοντικού, καλά θαμμένο για χρόνια…

Μία ιστορία με χιούμορ, αλλά και συγκίνηση, από την οποία βγαίνουν και πολλά αισιόδοξα μηνύματα

Το βιβλίο της Ισμήνης Μπάρακλη «Η θεία Μπέμπα» από τις εκδόσεις Ψυχογιός, θα το βρείτε εδώ

 


Η ΙΣΜΗΝΗ Χ. ΜΠΑΡΑΚΛΗ κατάγεται από το Ναύπλιο. Φοίτησε στο St. George Commercial College και εργάστηκε επί σειρά ετών σε μεγάλη οικονομική εφημερίδα ως Υπεύθυνη Εκδηλώσεων και Συνεδρίων. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού. Γράφει για παιδιά και μεγάλους. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ, ΣΜΥΡΝΗ. ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ, ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ και Η ΘΕΙΑ ΜΠΕΜΠΑ.

Σχολιάστε