Πρώτες βοήθειες για το μυαλό του παιδιού σας, από τις εκδόσεις Διόπτρα

Πρώτες βοήθειες για το μυαλό του παιδιού σας, από τις εκδόσεις Διόπτρα!

Συχνά ακούμε ότι τα σημερινά παιδιά είναι περισσότερο αγχωμένα από τις προηγούμενες γενιές. Μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον με ανησυχητικές ειδήσεις, ατελείωτες εξετάσεις στο σχολείο και διαδικτυακό εκφοβισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… Όλα αυτά συμβάλλουν σε μια αυξανόμενη αίσθηση άγχους.

Και τελικά, αυτό ακριβώς το άγχος είναι  βασική αιτία άγχους για τους ίδιους τους γονείς.

Ο αριθμός των παιδιών που υποφέρουν από άγχος αυξάνεται συνεχώς και οι περισσότεροι γονείς παραδέχονται ότι είναι απροετοίμαστοι όσον αφορά την υποστήριξη της συναισθηματικής υγείας των παιδιών τους.

Η Alicia Eaton είναι θεραπεύτρια με περισσότερα από 15 χρόνια πείρας στη συναισθηματική υποστήριξη παιδιών, βοηθώντας τα να νιώσουν αυτοπεποίθηση και να ξεπεράσουν το άγχος.

Στο βιβλίο της “Πρώτες βοήθειες για το μυαλό του παιδιού σας”, από τις εκδόσεις Διόπτρα, μας εξηγεί ότι, όπως σχεδόν όλα τα παιδιά θα κάνουν ένα καρούμπαλο ή μία μελανιά, είναι απόλυτα φυσιολογικό να αποκτήσουν και κάποια εσωτερικά τραύματα, με τη μορφή του άγχους και της ανησυχίας.

Αν μάθουν να τα αντιμετωπίζουν άμεσα, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα να μετατραπούν σε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο φόβο, στη φοβία και στπλέονο άγχος;

-Πως οι λέξεις και η γλώσσα επηρεάζουν τη σκέψη, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά μας;

-Τι να πείτε και τι να μην πείτε σε ένα αγχωμένο παιδί.

Είτε το παιδί σας φοβάται τα σκυλιά, τις αράχνες, τον οδοντίατρο ή τις ενέσεις είτε δυσκολεύεται στο σχολείο, πάνω στη σκηνή σε μια παράσταση ή να κοιμηθεί το βράδυ, σ’ αυτό το βιβλίο θα βρείτε όλες τις απλές λύσεις που πρέπει να γνωρίζει κάθε γονιός.

Γιατί, όταν το παιδί σας είναι χαρούμενο, η δική σας χαρά είναι ακόμα μεγαλύτερη!

Σχολιάστε