Επιλογή νεροχύτη κουζίνας

Η κουζίνα είναι ο χώρος που περνάμε τον περισσότερο χρόνο, όταν είμαστε στο σπίτι! Έρχεται λοιπόν η στιγμή που και αυτός ο χώρος θα χρειαστεί μια ανανέωση!

Σε πολλές περιπτώσεις εκτός από το αισθητικό μέρος, πρέπει να ασχοληθούμε και με το λειτουργικό! Η αντικατάσταση του νεροχύτη, είναι ένα θέμα που μπορεί να μας απασχολήσει, αφού είναι λογικό με την πάροδο των χρόνων να χρειαστεί μια τέτοια αλλαγή! Τι χρειάζεται λοιπόν να γνωρίζουμε για να επιλέξουμε το σωστό νεροχύτη, ο οποίος να ταιριάζει στο χώρο μας, αλλά να είναι και λειτουργικός;

Για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα, απευθυνθήκαμε στους ειδικούς, στο Εμπορικό Κέντρο Καδιανάκης και στον υπεύθυνο του συγκεκριμένου τμήματος κ. Γιώργο Καδιανάκη, από τον οποίο ζητήσαμε να μας απαντήσει σε τρία βασικά ερωτήματα, πριν πάρουμε τη σωστή απόφαση, για την επιλογή του κατάλληλου νεροχύτη!

Τύπος νεροχύτη

Υπάρχουν δύο τύποι νεροχύτη, ο ένθετος και ο υποκαθήμενος.

Ο υποκαθήμενος τοποθετείται ολόκληρος μέσα στον πάγκο, προσαρμόζεται άψογα στην κουζίνα και αποτελεί μια πολύ μοντέρνα λύση.

Ο ένθετος, αν και είναι χωνευτός, προεξέχει το χείλος του, σε αντίθεση με τον υποκαθήμενο, ενώ στα πλεονεκτήματα του είναι η πιο εύκολη εγκατάσταση του.

Τι υλικό να επιλέξω για το νεροχύτη μου

Αναφορικά με τα υλικά, έχουμε νεροχύτη από ανοξείδωτο χάλυβα(inox), από γρανίτη και από συνθετικό υλικό.

Ο ανοξείδωτος νεροχύτης, αποτελεί την πλέον συνηθισμένη επιλογή, λόγω της αντοχής του, αλλά και της αντιβακτηριδιακής του σύστασης. Επίσης ταιριάζει και με τις υπόλοιπες συσκευές όπως ψυγείο, κουζίνα, απορροφητήρας, ενώ αποτελεί και μια οικονομική λύση!

Όμως και γρανίτης είναι μια πολύ καλή επιλογή, αφού επίσης χαρακτηρίζεται από αντοχή σε χτυπήματα και λεκέδες, ενώ υπάρχει και η επιλογή σε χρώματα μάυρο, γκρι και καφέ και μπορείς να το ταιριάξεις με την κουζίνα σου.

Τέλος υπάρχει και ο νεροχύτης από συνθετικό υλικό, ο οποίος είναι πιο οικονομικός σε σχέση με τον ανοξείδωτο και τον γρανιτένιο, αλλά έχει και μικρότερη αντοχή. Στα πλεονεκτήματα του είναι η ποικιλία χρωμάτων για να επιλέξεις αυτόν που ταοριάζει στο χώρο σου!

Ανάλογα τώρα με το χώρο που έχουμε στον πάγκο θα επιλέξουμε και πόσες γούρνες θα βάλουμε, 1 ή 2, με ποδιά η χωρίς!

Όποια κι αν είναι η επιλογή μας, το σίγουρο είναι ότι ακόμη και μια μικρή αλλαγή στην κουζίνα, είναι αρκετή για να ανανεώσει το χώρο μας και να φτιάξει τη διάθεση μας!

Σχολιάστε