Προσοχή! Aπάτη με bitcoin και market pass

Προσοχή! Aπάτη με bitcoin και market pass

Για περιστατικά προσπάθειας εξαπάτησης μέσω τηλεφώνου, μας ενημέρωσαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής της Μεσαράς! Συγκεκριμένα γίναμε αποδέκτες καταγγελιών για δύο περιστατικά το ένα αφορούσε κέρδη από bitcoin και το άλλο  την επιταγή market pass.

Στην πρώτη περίπτωση κάλεσαν από κινητό τηλέφωνο μία κοπέλα και την ενημέρωσαν ότι έχει κέρδη από τα γνωστά κρυπτονομίσματα, αξίας 10.000 ευρώ και όταν εκείνη τους είπε ότι δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα της απάντησαν ότι ίσως είχε μπει στην πλατφόρμα bitcointing.com  και δεν το θυμάται! Της ζήτησαν να επιβεβαιώσουν το email της, κάτι που η ίδια απέφυγε, αφού αμέσως υποψιάστηκε ότι ήταν απάτη, όμως οι ίδιοι επέμειναν να την ενημερώσουν και όταν κατάλαβαν ότι βρίσκεται στον εργασιακό της χώρο της πρότειναν να την καλέσουν πιο αργά…

Το δεύτερο περιστατικό αφορούσε τo market pass με τον πολίτη να δέχεται κλήση, υποτίθεται από τον λογιστή του, που τον παρότρυνε να δώσει τα στοιχεία για να μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό του, όμως του “ξέφυγε” και ρώτησε πόσα χρήματα υπάρχουν στον λογαριασμό, τότε ο πολίτης υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και με πρόφαση ότι τον καλούν, επικοινώνησε με τον λογιστή του, ο οποίος και του είπε ότι πρόκειται για απάτη!

Προσοχή λοιπόν στους επιτήδειους και να ενημερώσουμε τυχόν ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μας να έχουν το νου τους! Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να ενημερώνουμε και τις αρμόδιες αρχές.

Σχολιάστε