Πως να φτιάξετε μια επιτυχημένη τούρτα γενεθλίων!

Πως να φτιάξετε μια επιτυχημένη τούρτα γενεθλίων στο σπίτι σας, χωρίς μυστικά!

Στο άκουσμα της λέξης “γενέθλια”, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι φυσικά η τούρτα! Λευκή ή σοκολατένια, περίτεχνα στολισμένη ή πιο λιτή, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γιορτάσουμε τα γενέθλια των αγαπημένων μας!

Αν μέχρι σήμερα δεν έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε μόνες σας μια τούρτα γενεθλίων, σας προτείνουμε την παρακάτω συνταγή, από την Μαρία Ψωμαδάκη! Με αναλυτικές οδηγίες, βήμα βήμα, η επιτυχία είναι σίγουρη!


Tips

-Όταν φτιάχνετε μια τούρτα προσέχετε τα αυγά σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

-Δεν χρησιμοποιείτε ποτέ μπέικιν πάουντερ

-Δεν ψήνετε το παντεσπάνι στον αέρα

-Βάζετε μια πρέζα αλάτι

-Κοσκινίζετε το αλεύρι


ΥΛΙΚΑ

Παντεσπάνι

5 αυγά

125 γραμμάρια ζάχαρη

125 γραμμάρια κοσκινισμένο αλεύρι

2 βανιλίνες

Ξύσμα από μισό ακέρωτο λεμόνι

Σιρόπι

150 γραμμάρια ζάχαρη

150 γραμμάρια νερό

1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι

Γέμιση τύπου Μπουένο

300 γραμμάρια τυρί κρέμα

250 ml κρέμα γάλακτος

1 μικρή μερέντα (να μην είναι πολύ ρευστή ,τύπου nutella)

50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

1 βανιλίνη

Γκανάζ

180 γραμμάρια κουβερτούρα υγείας

50 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Παντεσπάνι

Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά για το παντεσπάνι, εκτός το αλεύρι, για αρκετή ώρα μέχρι να πετύχετε ένα πηχτό μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι βροχηδόν και ανακατεύετε με μια μαριζ απαλά κάνοντας κινήσεις από κάτω προς τα πάνω σαν να διπλώνετε..

Τοποθετείτε σε τσέρκι 24 εκατοστών ή ταψάκι που έχετε στρώσει με αλουμινόχαρτο και λαδόκολα.

Ψήνετε στους 170 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις για 25 λεπτά περίπου. Προσέχετε να μην πάρει πολύ χρώμα το παντεσπάνι.

Το αφήνετε να κρυώσει πλήρως.

 

Σιρόπι

Βράζετε το νερό και τη ζάχαρη για 2 λεπτά, μετράτε το χρόνο μόλις αρχίσει ο βρασμός ,και μόλις σβήσετε προσθέτετε το λεμόνι.

Αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Κρέμα μπουένο

Χτυπάτε το τυρί κρέμα να αφρατεψει, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και την βανιλίνη και χτυπάτε έως ότου στέκεται το μίγμα.Έπειτα προσθέτετε τη μερέντα και την ομογενοποιείτε στο μίγμα!

Γκανάζ

Ψιλοκόβετε τις κουβερτούρες.

Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος στην κουβερτούρα, αφήνετε δύο λεπτά και ομογενοποιειτε τα δύο υλικά.

Στήσιμο

Χωρίζετε το παντεσπάνι σε 3 μέρη.

Βάζετε το ένα κομμάτι στο τσερκι και το βρέχετε με το ⅓ από το σιρόπι. Έπειτα προσθέτετε την μισή κρέμα. Τοποθετείτε το επόμενο παντεσπάνι, το βρέχετε με το ⅓ από το σιρόπι και προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα. Βάζετε το τελευταίο παντεσπάνι και το σιροπιάζετε με το υπόλοιπο σιρόπι.

Σε αυτό το σημείο βάζετε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει για 4 ώρες.

Μετά ετοιμάζετε την Γκανάς, την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και περιχύνετε την τούρτα!Αλείφετε την γκανάζ πανω στην τούρτα και περιμετρικά. Την βάζετε στο ψυγείο και μόλις κρυώσει την στολίζετε όπως επιθυμείτε.

Καλή επιτυχία!

Σχολιάστε