Πιτζάμα, ένα αγαπημένο ένδυμα!

Ένα από τα αγαπημένα μας ρούχα είναι η πιτζάμα, γιατί μας χαρίζει άνεση και ζεστασιά όχι μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά και τις ώρες που χαλαρώνουμε στο σπίτι, σαν ένα όμορφο και άνετο homewear! 

Όπως αναφέρεται στη Βικιπαίδεια, η πιτζάμα μπορεί να αναφέρεται σε πολλά και διάφορα συναφή είδη ένδυσης τα οποία προέρχονται από την Ινδική υποήπειρο. Στο Δυτικό κόσμο, οι πιτζάμες είναι φαρδιά ενδύματα τα οποία προέρχονται από το αρχικό ύφασμα και φορούνται κυρίως κατά τον ύπνο, αλλά μερικές φορές φοριέται και για σκοπούς χαλάρωσης και από τα δύο φύλα. Γενικότερα, ο όρος πιτζάμα μπορεί να αναφέρεται σε αρκετά ενδύματα, τόσο σε ρούχα ημέρας και νυχτικά, τα οποία προέρχονται από την παραδοσιακή πιτζάμα, ενώ επίσης υπάρχουν και παραλλαγές όσον αφορά το στυλ και το υλικό κατασκευής.

Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα δεν θεωρούνταν σωστό για τις γυναίκες να φορούν πιτζάμες, καθώς προτιμούσαν την πιο θηλυκή νυχτικιά. Αυτό άρχισε να αλλάζει στην αρχή της δεκαετίας του ’20 με τις χαλαρές πιτζάμες της Coco Chanel, πείθοντας τις γυναίκες ότι η πιτζάμα θα μπορούσε να είναι μια κομψή εναλλακτική λύση για τις νύχτες.

Πλέον η πιτζάμα είναι ένα απαραίτητο ένδυμα όχι μόνο για την ώρα του ύπνου , αλλά και για όλες τις ώρες χαλάρωσης μέσα στο σπίτι μας, ιδιαίτερα τις κρύες μέρες και νύχτες του Χειμώνα!

Ένα από τα καταστήματα που μας ντύνει με τις πιο άνετες, ποιοτικές και όμορφες πιτζάμες, είναι το ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΝ, στο Τυμπάκι και αυτή είναι η πιο κατάλληλη εποχή να το επισκεφθούμε! Πιτζάμες για όλη την οικογένεια, σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων!

Σχολιάστε