Παιχνίδια και Ζώδια

Παιχνίδια και Ζώδια

Το ότι κανένας άνθρωπος δεν μοιάζει με τον άλλον στον τρόπο που μαθαίνει αλλά και παίζει είναι δεδομένο, αλλά δυστυχώς το ξεχνάμε.
Το κάθε παιδάκι με βάση το ζώδιό του έχει τελείως διαφορετικές ανάγκες. Ας δούμε ποιο παιχνίδι είναι κατάλληλο για το δικό μας παιδί, με βάση το ζώδιό του.

Κριός
Τα κριαράκια, αγόρια και κορίτσια, λατρεύουν την άσκηση, είναι αεικίνητα και πολύ παιχνιδιάρικα. Οτιδήποτε προάγει την σωματική δραστηριότητα, όπως παιχνίδια με βάση την γυμναστική, σκοινάκια, στεφάνια, μπάλες και παιχνίδια εκτόνωσης, ένας σάκος του μποξ για παράδειγμα, είναι ό,τι πρέπει για το κριαράκι σας.

Ταύρος
Το πολύ έντονο καλλιτεχνικό ένστικτο του Ταύρου μαζί με την υπομονή του το κάνουν τον τέλειο αποδέκτη για παιχνίδια κατασκευών και δημιουργικότητας. Ακόμα ένα μουσικό όργανο, αλλά και χρώματα και είδη ζωγραφικής είναι εξαίρετο δώρο που θα το λατρέψει.

Δίδυμοι
Το αεικίνητο και λαμπερό μυαλό των Διδύμων θέλει ερεθίσματα. Αγαπάνε πολύ τα παιχνίδια στρατηγικής και γίνονται μικροί μετρ στο σκάκι πολύ γρήγορα! Αλλά επειδή αγαπούν και την κοινωνικότητα και την περιπέτεια είναι καλό να τους χαρίζετε εμπειρίες: το να κάνετε ένα πάρτι που θα τα αφήσετε να ξεδιπλώσουν τον υπέροχο κοινωνικό τους χαρακτήρα είναι ήδη ένα δώρο, όπως και το να τα πάτε μαζί με φίλους κάπου για να παίξουν, ειδικά αν υπάρχει και καλή μουσική.

Καρκίνος
Οι Καρκίνοι λατρεύουν την παράδοση. Αγαπάνε τα εκκεντρικά πράγματα και θα λατρέψουν μια πυξίδα, ένα ζευγάρι κιάλια, κάτι που θα φέρνει την σφραγίδα του παλιού όπως ένα δερμάτινο παιχνίδι, ή κάτι που ήταν δικό σας και του το χαρίσατε. Θα το προσέχει σαν τα μάτια του!

Λέων
Τα λαμπερά και κόκκινα και αστραφτερά και με φωτάκια παιχνίδια γεννήθηκαν για τους Λέοντες. Ό,τι λάμπει το λατρεύουν, αγαπούν να έχουν καινούρια παιχνίδια και μπορείτε να διαλέξετε τα πάντα, απλά θα το λατρέψουν! Αλλά, θέλουν συνεχή ανανέωση, βαριούνται να παίζουν με τα ίδια παιχνίδια.

Παρθένος
Τα παιδιά Παρθένοι μπορούν να αγαπήσουν σχεδόν κάθε είδους παιχνίδι γιατί το βλέπουν με μια εντελώς άλλη ματιά. Δύσκολα αποχωρίζονται παιχνίδια και αντικείμενα, οπότε μην δοκιμάσετε να κάνετε εκκαθάριση στο παιδικό δωμάτιο, ακόμα και αν τους φέρετε τα πάντα από νέα παιχνίδια! Αγαπούν πολύ τα επιτραπέζια από μια ηλικία και μετά, αλλά να βρίσκετε τρόπους να τα αφήνετε να νικούν, γιατί πληγώνονται!

Ζυγός
Οι Ζυγοί περισσότερο αγαπούν να παίζουν διανοητικά και ψυχολογικά παιχνίδια, στην ουσία όλοι οι άνθρωποι είναι παιχνίδι τους! Αλλά μέσα στην καρδιά τους έχουν μια ανάγκη για σπάνια δώρα, που τους κάνει να νιώθουν μοναδικοί. Δεν έχει σημασία το τι θα είναι, μια κούκλα ή ένα επιτραπέζιο, δύο πράγματα θέλουν: πρώτον να τους το χαρίσετε με μοναδικό τρόπο και δεύτερον να είναι λίγο παραπάνω από την ηλικία τους, για να νιώθουν ότι έχουν μεγαλώσει!

Σκορπιός
Αφήστε το σκορπάκι σας να έχει μυστικά, τα λατρεύει! Πιο πολύ από το ίδιο το παιχνίδι θα αγαπήσει μια μυστική κρύπτη, ένα μπαουλάκι για να κρύβει τα παιχνίδια του, ένα παιχνίδι – χρηματοκιβώτιο, μια συλλογή από μαγνήτες που θα τους κρύβει – βέβαια, μικρά πράγματα που θα τα έχει μόνο αυτό!

Τοξότης
Ο Τοξότης αγαπάει εξίσου την γνώση και την δράση. Χρειάζεται πολλά χρώματα γύρω του, μπάλες, παιχνίδια άσκησης – μια κούνια στο σπίτι θα το ξετρελάνει – αλλά και πολλά πολύχρωμα βιβλία. Αν του διαβάζετε ετοιμαστείτε να σας εκπλήξει – είναι φοβεροί στο φαινόμενο που λέγεται λαθρανάγνωση – του λέτε κάτι, το απομνημονεύει και κάνει ότι το διαβάζει! Απόλαυση!

Αιγόκερως
Τα πρακτικά και ρεαλιστικά αυτά πλασματάκια θέλουν να είναι μεγάλοι! Αν εσείς παίζετε με μπάλες, έχει νόημα να του πάρετε, αν όχι, δεν τον συγκινούν. Σας παρατηρεί και σας αντιγράφει. Χαρίστε του λοιπόν ό,τι σας αρέσει και μυήστε το στον δικό σας κόσμο. Γράφετε; Ένα στυλό και ένα σημειωματάριο θα τον ξετρελάνουν. Κάνετε πεζοπορία; Πάρε του ένα ωραίο ζευγάρι παπούτσια για να σας συνοδεύει.

Υδροχόος
Το παιδί που λατρεύει τα gadgets, ο μικρός εφευρέτης που πρέπει να διεγερθεί η φαντασία του με όλων των ειδών τα τεχνολογικά επιτεύγματα. Τα μικρά παιδιά του Υδροχόου καταλαβαίνουν αμέσως την λογική των υπολογιστών, οπότε όταν δεν θα έχουν πρόβλημα να κοιτάξουν οθόνη, μετά τα 4 μην διστάσετε να τα μυήσετε στον κόσμο της τεχνολογίας, θα εκπλαγείτε με τις γνώσεις που ήδη διαθέτουν από ένστικτο!

Ιχθύς
Στα μικρά και καλλιτεχνικά ψαράκια αρέσουν τα παστέλ χρώματα και τα φυσικά υλικά, ειδικά αν σχετίζονται με θάλασσα. Τρελαίνονται να φτιάχνουν κατασκευές με κοχύλια, με χάντρες, με μικρές ψεύτικες πέρλες. Επίσης τους αρέσουν οι διαφάνειες και λατρεύουν τα περίεργα ονειρικά φώτα για το δωμάτιό τους.

Περισσότερα στο oroskopos.tv

Σχολιάστε