Παγκόσμια Ολυμπιάδα Αθλητικής Ρομποτικής: Οι αυριανοί επιστήμονες εντυπωσίασαν με τις καινοτόμες κατασκευές τους

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Αθλητικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο στις 8,9 και 10 Απριλίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου!

Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή συμμετείχαν πάνω από 2.500 αθλητές από 31 χώρες, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε 16 αθλητικές κατηγορίες, με τους μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες να σχεδιάζουν, να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν το δικό τους Αθλητή-Ρομπότ!

Με τις κατηγορίες των Αθλημάτων να απαιτούν εξαιρετική εφευρετικότητα, μηχανική, κωδικοποίηση, στρατηγική και ομαδική εργασία, αφού για κάθε Άθλημα, δεν υπάρχει μια ενιαία σωστή ή τέλεια λύση, αλλά ακαθόριστοι τρόποι προσέγγισης της δεδομένης εργασίας, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι προκλήσεις  σύντομες αλλά πολυδιάστατες, σχεδιασμένες να δίνουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, όχι μόνο κατά τη διαδικασία προετοιμασίας αλλά και κατά τη διάρκεια των πραγματικών αγώνων!

Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους και μαθητές από την περιοχή μας, από Μοίρες, Τυμπάκι, Βώρους, Ασήμι, Κόκκινο Πύργο, με projects που πραγματικά εντυπωσίασαν!

Ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για τους αυριανούς επιστήμονες η διάκριση τους σε αυτό το διαγωνισμό, ανάμεσα τους και η ομάδα DREAM TEAM, από το Δημιουργικό Εργαστήρι ROBO-PLACE στον Κόκκινο Πύργο, με τα παιδιά να παρουσιάζουν τον Εναέριο Σιδηρόδρομο που θα ενώνει την Κρήτη από το Λασίθι, μέχρι τα Χανιά! Ένα project που εντυπωσίασε κριτές και κοινό, δίνοντας στην ομάδα την 2η θέση στην κατηγορία καινοτομίας!

Στόχος του διαγωνισμού να καλλιεργήσει στους μαθητές την δημιουργικότητα, την ομαδικότητα, την επίλυση προβλημάτων, την εφευρετικότητα, τον υγιή συναγωνισμό και παράλληλα να διδαχτούν μέσα από την αθλητική ρομποτική, μηχανική, προγραμματισμό, μαθηματικά, φυσική.

 

Σχολιάστε