Τα οφέλη από μια βόλτα στη θάλασσα!

|

Αν και βρισκόμαστε ήδη στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, ο καιρός δεν λέει να χειμωνιάσει! Ειδικά εδώ στο νότο οι θερμοκρασίες θυμίζουν Άνοιξη! Άντε τώρα με τέτοιο καιρό να αντισταθούμε για μια βόλτα στην παραλία, ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει και ο κωδικός 6!

Έχουμε την τύχη να ζούμε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη νότια Κρήτη, με τις πιο όμορφες παραλίες! Και μπορεί λόγω της παδημίας και των περιοριστικών μέτρων να βιώνουμε όλοι δύσκολες καταστάσεις, όμως μια βόλτα στη θάλασσα είναι αρκετή για να μας φτιάξει τη διάθεση!

Κόκκινος Πύργος

Δεν είναι τυχαίο που και επιστημονικά, αποδεικνύονται τα οφέλη από μια βόλτα στη θάλασσα:

Μειώνει το στρες

Το νερό αποτελεί φυσική θεραπεία στους στρεσογόνους παράγοντες της καθημερινότητας. Είναι γεμάτο από φυσικά θετικά ιόντα, τα οποία είναι γνωστό ότι έχουν την ικανότητα να μας φέρνουν ηρεμία. Οπότε είτε βουτάτε για κολύμπι, είτε απλά βρέχετε τα δάχτυλα των ποδιών σας στο νερό, είναι σίγουρο ότι θα γευτείτε την αίσθηση χαλάρωσης. Ισχυρό και άμεσο τονωτικό διάθεσης που όλοι θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε!

 Ενισχύει τη δημιουργικότητά σας

Νιώθετε ότι έχετε βαλτώσει στο δημιουργικό κομμάτι της δουλειάς σας; Οι επιστήμονες τώρα πιστεύουν ότι η λύση βρίσκεται στην παραλία. Το γαλάζιο τοπίο σας επιτρέπει να προσεγγίσετε τα προβλήματα ή την εργασία σας, με έναν πιο δημιουργικό τρόπο. Περίπου όπως ο διαλογισμός, έτσι και η βόλτα στην παραλία πυροδοτεί μια καταπραϋντική αίσθηση, που σας επιτρέπει να συντονιστείτε με τη δημιουργική σας πλευρά και να εμπνευστείτε σε ό,τι θέλετε να συγκεντρωθείτε.

Μειώσει τα συμπτώματα κατάθλιψης

Όπως μπορεί να επιδράσει στο στρες και στη δημιουργικότητα, έτσι μπορεί να παρέχει ένα βαθμό ανακούφισης από τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Ο υπνωτικός ήχος των κυμάτων, σε συνδυασμό με το τοπίο και τις μυρωδιές της θάλασσας μας παρασέρνουν σε μια κατάσταση διαλογισμού. Με τη σειρά της αυτή μπορεί να καθαρίσει το νου μας και το χάος που νιώθουμε ότι επικρατεί στην καθημερινότητά μας.

 Η θάλασσα και η παραλία θα αλλάξουν την οπτική σας σε σχέση με τη ζωή γενικά

Η φύση ήταν και θα είναι σημαντικότατο μέρος μιας υγιούς και ευτυχισμένης ζωής, αλλά η θάλασσα, αποδεικνύεται θεραπευτική για την ψυχή μας.

Ευτυχώς, η Ελλάδα, έχει πολλά παραλιακά μέρη, κι εμείς ήδη γνωρίζουμε πώς μία βόλτα στη θάλασσα μας ηρεμεί και μας κάνει πιο χαρούμενους! 

Προηγούμενες

Η Καλλιρρόη Παρρέν-Σιγανού, από τα Πλατάνια Αμαρίου!

Η αισιοδοξία είναι η θετική στάση ζωής…

Επόμενη

Σχολιάστε