Μεγάλη η συμμετοχή παιδιών στην αφήγηση του παραμυθιού, από την κ. Χρυσή Δαμουλάκη

Μία όμορφη δράση για τους μικρούς μας φίλους, από το Familytime.gr!

Ένα διαφορετικό απόγευμα Κυριακής στο Δημιουργικό εργαστήρι Robo-Place στον Κόκκινο Πύργο, με μια μεγάλη παρέα από μικρούς φιλαναγνώστες που συμμετείχαν στην αφήγηση του παραμυθιού “Δεν ξέρω πόσο σ΄αγαπώ”, από τη συγγραφέα Χρυσή Δαμουλάκη.

Τα παιδιά αφού παρακολούθησαν την αφήγηση, συζήτησαν με τη συγγραφέα για τις ιδιαιτερότητες των ατόμων με αναπηρία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, ενώ η κ. Χρύσα Δαμουλάκη τους είχε ετοιμάσει και κάποιες βιωματικές δραστηριότητες, βασισμένες στο παραμύθι.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

“Δεν θα μιλήσει και δεν θα περπατήσει ποτέ. Δεν θα αντιδρά και δεν θα καταλαβαίνει τίποτα και κανέναν”, έλεγε ένα βράδυ βουρκωμένος ο μπαμπάς στο τηλέφωνο. Η Νεφέλη δεν ρώτησε ποτέ περισσότερα, δεν έδειξε να την ενδιαφέρουν λεπτομέρειες. Ήταν απόλυτα σίγουρη ότι ο αδερφός της ήταν φυσιολογικός, σαν εκείνη κι ας μην έκανε ό,τι όλοι εκείνοι.

Ένα βιβλίο που μιλά για την απεριόριστη αγάπη των αδερφών και την κατάρριψη της λέξης “φυσιολογικό”. Παρουσιάζει τον καθημερινό αγώνα της οικογένειας, τις στιγμές απογοήτευσης και κούρασης, αλλά και τη δύναμη ψυχής ενός μικρού παιδιού να βλέπει τον κόσμο και τις καταστάσεις με άλλα μάτια.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Δαμουλάκη που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του familytime.gr και πραγματοποιήθηκε αυτή η ενδιαφέρουσα δράση για τα παιδιά της περιοχής!

Σχολιάστε