Μανιταροπίλαφο νηστίσιμο σε 25′

Μανιταροπίλαφο νηστίσιμο σε 25′….Από την Εύα Παρακεντάκη!

Υλικά

500 γρ. ρύζι καρολίνα

250 γρ. µανιτάρια λευκά

250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι ξερό

1200 ml ζωμό λαχανικών

1 σφηνάκι χυµός λεµονιού

½ φλ. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σκουπίζουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια μας , βγάζοντας την μεμβράνη από το καπέλο τους. Ποτέ δεν τα πλένουμε. Σε µια κατσαρόλα τα σοτάρουµε σε δυνατή φωτιά, για περίπου 2 – 3 λεπτά, χωρίς λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς µε ξύλινη κουτάλα µέχρι να εξατµιστούν ενταλώς τα υγρά τους. Προσθέτουµε το ελαιόλαδο, λιώνουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν πολτός.Τα προσθέτουμε ανακατεύουµε απαλά και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για περίπου άλλα 3-4 λεπτά.

Ρίχνουµε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και το βράζουµε µέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Ρίχνουµε το ρύζι και όταν πάρει βράση, χαµηλώνουµε τη θερµοκρασία της κουζίνας σε µέτρια προς χαµηλή, ανακατεύουµε απαλά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα µε το καπάκι και σιγοβράζουµε για περίπου 20 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει το ρύζι και να πιει όλα τα υγρά του.

Αποσύρουµε από τη φωτιά, ανακατεύουµε απαλά και αφήνουµε 2 – 3 λεπτά να «μπομπάνει». Σερβίρουµε το πιλάφι µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι , σταγόνες από ελαιόλαδο.

Eva Parakentaki

Σχολιάστε