Κρητικοί μπουμπουριστοί χοχλιοί

Κρητικοί μπουμπουριστοί χοχλιοί
Ένα πιάτο που όταν το βλέπεις σκέφτεσαι αμέσως Κρήτη!
Ένα απόλυτα Κρητικό πιάτο! Με άρωμα από αρισμαρί αλάτι και καλό Κρητικό ξύδι! Ένα τσικουδομεζές που όλοι δοκιμάζουν, τρώνε δεν τρώνε χοχλιούς! Δοκίμασε το!

Της Εύας Παρακεντάκη

Υλικά

1/2 κιλό Χοχλιοί

40 γρ. αλάτι

Πιπέρι

60 γρ. αλευρί

Ελαιόλαδο για το τηγάνι

½ ποτηράκι του κρασιού ξύδι για κάθε τηγάνια χοχλιούς

2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο για κάθε τηγάνια χοχλιούς

Εκτέλεση

Βάζουμε τους χοχλιούς στο νερό για να ξυπνήσουν και να βγάλουν έξω τις μούρες τους. Με αυτόν τον τρόπο ελέγχουμε ποιοι είναι ζωντανοί και μαλακώνουν οι μεμβράνες που είναι συνήθως κολλημένες στο κέλυφός τους .

Βράζουμε τους χοχλιούς σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τους ξεπλένουμε καλά και τους καθαρίζουμε,. Πρέπει να βγάλουμε τις μεμβράνες και να είναι απόλυτα καθαροί.

Αναμυγνύουμε το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι και γυρνάμε τους χοχλιούς μπούμπουρα( μπρούμητα) μέσα στο μείγμα .Σπρώχνουμε με τον αντίχειρα από το λίγο μείγμα μέσα στο χοχλιό.

Τους τοποθετούμε στο τηγάνι πάλι μπούμπουρα με λίγο ελαιόλαδο πριν βράσει το λάδι. Αφού τους τοποθετήσουμε όλους ανάβουμε την φωτιά. Από την στιγμή που θα αρχίζουν να βράζουν υπολογίζουμε 3-4 και ρίχνουμε το δεντρολίβανο και σε δύο λεπτά ακόμη σβήνουμε με το ξύδι και καπακώνουμε αμέσως για άλλα δύο λεπτά.

Περισσσότερες συνταγές από την Εύα Παρακεντάκη εδώ

Σχολιάστε