Οι Ιστορίες της Κουκουβάγιας, Το Νησί της Ελευθερίας!

Ένα πολύ ιδιάιτερο παραμύθι για παιδιά από 4 ετών, κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, Οι Ιστορίες της Κουκουβάγιας, Το Νησί της Ελευθερίας!   

Οι μικροί αναγνώστες μέσα από μια καλογραμμένη ιστορία θα μάθουν για το σεβασμό στην ελευθερία του άλλου και γενικότερα πως μπορούν να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους.

Η Αθηνά η Κουκουβάγια ενθαρρύνει το παιδί να σκεφτεί, να θέσει ερωτήματα, να πειραματιστεί και να βρει απαντήσεις μόνο του. Στο βιβλίο “Οι Ιστορίες της Κουκουβάγιας, Το Νησί της Ελευθερίας”, η Λίλι και ο Ντανίλο είναι δύο αγαπημένα αδέλφια-κουνελάκια, που ζουν στο Γαλάζιο Δάσος και όλη μέρα παίζουν κάνοντας φασαρία με τους υπόλοιπους κατοίκους του δάσους να διαμαρτύρονται.

Από την άλλη ο μπαμπάς και η μαμά τους τους ζητάνε να πάνε σχολείο, να τακτοποιήσουν το δωμάτιο τους ή να φάνε, την ώρα που τα δυο αδελφάκια προτιμούν τα παίξουν!

Έτσι λοιπόν ένα βράδυ η Λίλι και ο Ντανίλο αποφασίζουν να το σκάσουν μακριά από το λαγούμι τους, μακριά από το γαλάζιο δάσος! Με τη βοήθεια της σοφής κουκουβάγιας Αθηνάς, θα πάνε στο Νησί της Ελευθερίας, εκεί που “τίποτα δεν απαγορεύεται, δεν υπάρχουν ούτε νόμοι ούτε κανόνες”…

Όμως η περιπέτεια για τα δυο αδελφάκια, μόλις ξεκινάει και τα πράγματα δεν θα είναι έτσι όπως περιμένουν, αφού “για να υπάρχει ελευθερία, χρειάζονται όρια, διότι η ελευθερία του ενός, συγκρούεται με την ελευθερία του άλλου”!

Εξαιρετικό κείμενο, μοναδική και απόλυτα ρεαλιστική εικονογράφιση, τα ζωάκια, το δάσος, τα λουλούδια, αποτυπωμένα με κάθε λεπτομέρεια!

Το βιβλίο “Οι Ιστορίες της Κουκουβάγιας, Το Νησί της Ελευθερίας”, από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα το βρείτε εδώ.

Το Νησί της Ελευθερίας
Τίτλος πρωτοτύπου: L’Île de la Liberté
Συγγραφέας: Eric-Emmanuel Schmitt
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Εικονογράφος: Barbara Brun

Σχολιάστε