Γυμνάσιο Τυμπακίου: Θετική εξέλιξη για τα προβλήματα του σχολείου, στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Φαιστού

Γυμνάσιο Τυμπακίου: Θετική εξέλιξη για τα προβλήματα του σχολείου, στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Φαιστού

Τα αιτήματα του Γυμνασίου Τυμπακίου, κατέθεσαν σήμερα στον Δήμαρχο Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Αλέξανδρος Καμπαναράκης, με τον εκπαιδευτικό κ. Αντώνη Κουτεντάκη και εκπρόσωποι του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου, συνοδευόμενοι και από γονείς μαθητών.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση συμμετείχαν και οι Αντιδήμαρχοι κ. Βασιλεία Αρμουτάκη, καθώς και οι κ.κ. Γιάννης Φασομυτάκης, Αντώνης Κωνσταντουλάκης και Ιπποκράτης Σκαντζάκης.

Το πιο σημαντικό από τα αιτήματα, αλλά και αυτό που θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να υλοποιηθεί είναι η μόνωση του σχολικού συγκροτήματος, το οποίο όπως είπε ο Δήμαρχος έχει ήδη δρομολογηθεί με την ένταξη του στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, όπου έχει γίνει μελέτη για να ενταχθούν συνολικά 6 σχολεία του Δήμου. Όμως μέχρι τότε σαν προσωρινή λύση, ο κ. Φασομυτάκης πρότεινε να γίνει μόνωση σε κάποια τμήματα που είναι εμφανές το πρόβλημα, ενόψει και του Χειμώνα που έρχεται…

Ένα θέμα που έθεσε ο κ. Καμπαναράκης ήταν και η ανάγκη για μια αίθουσα, έστω και λυόμενη, αφού και το στεγαστικό είναι ένα πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Και σε αυτό το αίτημα υπήρξε δέσμευση ότι μπορεί να επιλυθεί μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη.

Επίσης αναφορικά με το θέμα της καθαριότητας, ο κ. Καμπαναράκης ζήτησε την άμεση τοποθέτηση μιας καθαρίστριας πλήρους απασχόλησης, γιατί σήμερα η καθαριότητα και υγιεινή του σχολείου σχεδόν δεν υπάρχει...Η καθαρίστρια του εσπερινού γυμνασίου έρχεται για 2 ώρες να καθαρίσει ότι προλάβει και έχει παραχωρηθεί από τον κ. Κωνσταντουλάκη επίσης για 2 ώρες, άλλη μια καθαρίστρια, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για ένα κτίριο 700τμ το οποίο φιλοξενεί 340 μαθητές! Η απάντηση του Δημάρχου και σε αυτό το θέμα ήταν θετική λέγοντας ότι έχουν ήδη προσληφθεί επιπλέον καθαρίστριες και τις επόμενες μέρες το πρόβλημα θα έχει λυθεί.

Μετά το πέρας της συζήτησης δόθηκε ο λόγος στους μαθητές-εκπροσώπους του Δεκαπενταμελούς, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους από το αποτέλεσμα της συνάντησης και δεσμεύτηκαν ότι δεν θα προχωρήσουν σε άλλη κατάληψη, περιμένοντας την υλοποίηση των αιτημάτων τους και σεβόμενοι τα χρονοδιαγράμματα που δόθηκαν από τη Δημοτική Αρχή.

Σχολιάστε