“Τα Μυστήρια της Σμύρνης”, ένα μυθιστόρημα μυστηρίου και δράσης για εφήβους…

“Τα Μυστήρια της Σμύρνης”, ένα εφηβικό μυθιστόρημα μυστηρίου κυκλοφόρησε πρόσφατα, στο πλαίσιο των επετειακών εκδόσεων για την Καταστροφή της Σμύρνης, από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Ο βραβευμένος συγγραφέας Θάνος Κονδύλης, μας μεταφέρει στη Σμύρνη Σεπτέμβριος του 1922…

Ο δωδεκάχρονος Παναγιώτης εργάζεται σ’ ένα παραλιακό καφενείο. Εκεί συναντάει έναν πελάτη, που του συστήνεται ως «κύριος Χ», ο οποίος του αναθέτει μια αποστολή: Να παραδώσει έναν φάκελο στον στρατηγό Ίππαρχο, που βρίσκεται στο ελληνικό Διοικητήριο της Σμύρνης.

Μια ζεστή βραδιά, ο Παναγιώτης με τον φίλο του, τον Νικόλαο, κάνουν βόλτα στο λιμάνι, όταν βρίσκονται μπροστά σε ένα απροσδόκητο θέαμα. Μια συμμορία έχει δολοφονήσει τον κύριο Χ και τον άντρα που τον συνόδευε. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν εμφανίζεται ο στρατηγός Ίππαρχος και δίνει στη συμμορία μια αμοιβή, με αντάλλαγμα δυο βαρυφορτωμένες βαλίτσες. Τότε οι δυο φίλοι αποφασίζουν να διαλευκάνουν το μυστήριο.

Στο μεταξύ, ο ελληνικός στρατός αποχωρεί από τη Σμύρνη, ενώ οι έρευνες των παιδιών θα τους οδηγήσουν στον ίδιο τον στρατηγό. Τότε όμως καταφθάνει και ο τουρκικός στρατός και όλα ανατρέπονται.

Μια καταπληκτική ιστορία μυστηρίου και δράσης με φόντο την Ελληνική Σμύρνη του 1922.


Το μυθιστόρημα “Τα Μυστήρια της Σμύρνης”, από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ θα το βρείτε εδώ

Σχολιάστε