Γαλατόπιτα Μάνης

|

Γαλατόπιτα Μάνης

Εύκολο, γρήγορο, αφράτο και πεντανόστιμο παραδοσιακό γλυκό της Μάνης, ό, τι πρέπει για απογευματινό, συνοδεία του καφέ ή του τσαγιού μας, αλλά και για ένα δυναμωτικό πρωϊνό!

Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα + Ψήσιμο: 40΄

Υλικά (για ταψί 36 – 38 εκ.)
2 λίτρα γάλα πλήρες, φρέσκο
1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
4 αυγά
1 βανιλίνη
Κανέλα, για το πασπάλισμα

Διαδικασία:

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, λίγη κανέλα και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά ελαφρώς κτυπημένα. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε το στρογγυλό ταψί. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα.

Ψήνουμε για περίπου ½ ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε με την κανέλα και τη σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα.

Πηγή

Προηγούμενες

Για τον Άλκη…

Εκπαίδευση και Εκπαιδευτικοί: Μαρία Μαργαριτάκη, δασκάλα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού

Επόμενη

Σχολιάστε