Ένα μήλο την ημέρα…

Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα τελικά; Ισχύει αυτή η φράση που ακούς από μικρή ηλικία; Ποια τα οφέλη του μήλου που κάνουν τους γονείς να δίνουν συχνά μήλο στα παιδιά τους;

Φυσικά και η φράση αυτή μόνο κυριολεκτικά δεν μπορεί να ισχύει. Όμως, έχουν γίνει αρκετές έρευνες για το κατά πόσο τα άτομα που κατανάλωναν ένα μήλο την ημέρα είχαν λιγότερες επισκέψεις στον θεράποντα ιατρό τους. Ποιο το συμπέρασμα;

Το αποτέλεσμα έδειξε πως η συχνότητα της επίσκεψης στο γιατρό δεν διαφέρει είτε έχει φάει κάποιος αρκετά μήλα είτε όχι. Κι αυτό φυσικά γιατί σημασία έχει και η γενικότερη καθημερινή διατροφή. Ωστόσο, αυτή η περίφημη φράση που ακούς από πολύ μικρός δεν είναι κι εντελώς μύθος.

Τα οφέλη του μήλου στην υγεία σου είναι πολλαπλά και δικαιολογούν αυτή τη φράση.

Το μήλο είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό φρούτο, αφού περιέχει βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και φυτικές ίνες. Όλα αυτά είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τον οργανισμό. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες, οι πολυφαινόλες που περιέχονται στα μήλα έχουν αντικαρκινική δράση.

Οι φυτικές ίνες του μήλου βρίσκονται κυρίως στο εξωτερικό περίβλημα, στη φλούδα δηλαδή, γι’ αυτό και συνιστάται να καταναλώνεται μαζί με τη φλούδα του, εφόσον το έχεις πλύνει καλά.

Μελέτες έχουν δείξει πως η συχνή κατανάλωση μήλων σχετίζεται με μείωση χοληστερόλης, μείωση επιπέδων φλεγμονής στο σώμα και με μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Το μήλο μειώνει την κατακράτηση υγρών, αφού αποτελεί φυσικό διουρητικό, ενώ καταπολεμά και τη δυσκοιλιότητα. Οι φυτικές ίνες που βρίσκονται στη φλούδα του μήλου συμβάλλουν στην καλύτερη εντερική κίνηση και αντιμετωπίζουν τη διάρροια.

Επιπλέον, να θυμάσαι πως το μήλο, όπως και τα περισσότερα κόκκινα φρούτα, προλαμβάνει τη νόσο Αλτσχάιμερ και τη γρήγορη γήρανση του εγκεφάλου, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Μην ξεχνάς πως όλα τα φρούτα κρύβουν βιταμίνες, όμως το μήλο ίσως να έχει κάτι παραπάνω να σου δώσει!

Πηγή: ipop.gr

Σχολιάστε