Εκδόσεις Διόπτρα: Βιβλία με θέα τη ζωή!

Όταν ξεκίνησε το familytime, πριν λίγους μήνες, στα πλάνα που είχα κάνει σχετικά με τη θεματογραφία του, ήταν και η παρουσίαση βιβλίων, για παιδιά και για ενήλικες. Ξεκίνησα λοιπόν δειλά δειλά να προτείνω κάποια βιβλία που είτε υπήρχαν στη δική μας βιβλιοθήκη, είτε από κάποιους εκδοτικούς οίκους, χωρίς να έχω έρθει σε επαφή μαζί τους, απλά πρότεινα τα βιβλία τους.

Κάποια στιγμή λίγο καιρό πριν, αποφάσισα να προτείνω σ΄έναν εκδοτικό οίκο μια πιο σταθερή συνεργασία, με βιβλιοπαρουσιάσεις και προτάσεις βιβλίων, και επέλεξα τις εκδόσεις Διόπτρα.

Βέβαια ήξερα ότι επειδή το familytime είναι ένα νέο site, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα η απάντηση τους να ήταν αρνητική. Όμως εγώ έκανα  την πρόταση μου, έστειλα και τα στατιστικά στοιχεία που μου ζήτησαν και ήμουν προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα! Λίγες μέρες μετά, ήρθε η απάντηση τους και ναι ήταν θετική!

Ομολογώ ότι χάρηκα πολύ!!! Δέχτηκαν να στηρίξουν ένα site, που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες, που δεν έχει την επισκεψιμότητα άλλων site με ανάλογο περιεχόμενο και η έδρα του δεν είναι σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο, αλλά σε μια μικρή κουκίδα του χάρτη, στη νότια Κρήτη!

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή λοιπόν αυτή η συνεργασία, γι΄αυτό θα ήθελα σήμερα να σας…συστήσω τις εκδόσεις Διόπτρα, ξεκινώντας με το μοναδικό τους μότο…Βιβλία με θέα τη ζωή!

Οι Εκδόσεις Διόπτρα κατέχουν μία από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στους εκδοτικούς οίκους της ελληνικής αγοράς.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1978 από τον Γιώργο Παπαδόπουλο, σκοπός του οποίου ήταν ένας εκδοτικός οίκος, που θα σύστηνε στον Έλληνα αναγνώστη βιβλία που θα τον βοηθούσαν να βρει την εσωτερική του ισορροπία, να αγαπήσει τον εαυτό του, να σεβαστεί το σώμα του και να διευρύνει το πνεύμα του. Στην πορεία των χρόνων, η Διόπτρα, χωρίς να χάσει την αρχική της ταυτότητα, έκανε ένα άνοιγμα και προς τον χώρο της λογοτεχνίας και, τα τελευταία χρόνια, στον χώρο του βιβλίου για παιδιά.

Κάποια από τα βιβλία που έχουν ξεχωρήσει και σηματοδοτούν την πορεία των εκδόσεων Διόπτρα είναι: Το βιβλίο «Τέλεια όραση χωρίς γυαλιά», το οποίο ξεπερνάει σε πωλήσεις τα 50.000 αντίτυπα,  «Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον», «Τρώτε σωστά σύμφωνα με τον τύπο του αίματός σας», «Το νησί», που έγραψε ιστορία σαν το βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών στην κατηγορία αυτή κ.α.

Στις 13 Μαΐου 2019, οι εκδόσεις Διόπτρα πρόσθεσαν ακόμα ένα ορόσημο στην ιστορία τους με τη λειτουργία του νέου καταστήματος – ενός χώρου που θα φιλοξενεί τόσο τα βιβλία όσο και δράσεις που σχετίζονται με αυτά και όχι μόνο. Το βιβλιοπωλείο ονομάζεται Διόπτρα Books & Life και βρίσκεται στην οδό Σόλωνος 93-95, στο κέντρο της Αθήνας (μεταξύ Χαρ. Τρικούπη και Ζωοδόχου Πηγής).

Η Διόπτρα επιστρέφει στην παλιά της γειτονιά, εκεί όπου πρωτοξεκίνησε –η πρώτη έδρα της εταιρείας ήταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 13, σε ένα γραφείο 15 τμ που μοιράζονταν με τις εκδόσεις Ταμασός– και όπου είναι παραδοσιακά η γειτονιά των εκδοτών. Συμμετέχοντας στην τάση για την αναβίωση ενός συμβολικού σημείου της πόλης, η Διόπτρα επιδιώκει να αποτελέσει πόλο έλξης για ακόμα περισσότερους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

Ο χώρος έχει σχεδιαστεί με βασικό γνώμονα να παρέχει πρόσβαση σε όλους και να αντικατοπτρίζει όλο το όραμα των εκδόσεων Διόπτρα: βιβλία που μας κάνουν καλύτερους και βελτιώνουν τη ζωή μας, δράσεις που προσφέρουν γνώση και ψυχαγωγία, εκδηλώσεις που μας φέρνουν πιο κοντά σε αγαπημένους συγγραφείς, προγράμματα που αποσκοπούν στην αγωγή και τη φαντασία των παιδιών. Ο καλαίσθητος χώρος του έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο που και οι δύο όροφοι μοιράζονται ισάξια ανάμεσα στα βιβλία και στις γωνιές ανάγνωσης, δίνοντας στον επισκέπτη την αίσθηση της φιλοξενίας.

Σχολιάστε