“Αρωγή”, σύγχρονο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών για παιδιά και εφήβους

|

Η “Αρωγή” είναι ένα σύγχρονο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών, στην πόλη των Μοιρών, που προσφέρει υπηρεσίες εργοθεραπείας, παιγνιοθεραπείας, ειδικό μαθησιακό πρόγραμμα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, ομάδες ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων και ολιγομελή τμήματα σχολικής μελέτης για παιδιά δημοτικού.

Στο τμήμα της εργοθεραπείας παρέχονται υπηρεσίες πρώιμης παρέμβασης για βρέφη & νήπια που έχουν διαγνωστεί ή βρίσκονται σε κίνδυνο να εμφανίσουν αναπτυξιακές δυσκολίες αλλά και υπηρεσίες για παιδιά και εφήβους με αναπτυξιακές διαταραχές, διαταραχές αυτιστικού φάσματος, Διάσπαση προσοχής (ΔΕΠ-Υ), νευρολογικές διαταραχές, σύνδρομα κ.α. Παρέχεται θεραπεία με βάση τις αρχές της Νευροαναπτυξιακής αγωγής (Bobath) και θεραπεία αισθητηριακής ολοκλήρωσης. Μετά από εκτεταμένη αξιολόγηση θεσπίζονται από κοινού με την οικογένεια οι ατομικοί στόχοι για κάθε παιδί και σχεδιάζεται η εξατομικευμένη παρέμβαση.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω της παιγνιοθεραπείας απευθύνεται σε παιδιά 3-12 ετών που παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς ή συναισθηματικές δυσκολίες όπως είναι άγχος, θλίψη, ανώριμη συμπεριφορά, χαμηλή αυτοεκτίμηση, δυσκολίες προσαρμογής, επιθετικότητα, απόσυρση, απώλεια πένθους, διαζύγιο κ.α

Οι ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων απευθύνονται σε παιδιά με δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση, με χαμηλή αυτοπεποίθηση, με έντονο ανταγωνισμό, με δυσκολίες να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν φιλίες και να ενταχθούν ή να ακολουθήσουν την ομάδα.

Στο ειδικό μαθησιακό πρόγραμμα γίνεται έγκυρη ανίχνευση , διάγνωση και αντιμετώπιση των δυσκολιών μάθησης που αντιμετωπίζει ο μαθητής κατά την σχολική του ζωή. Ύστερα από εκτεταμένη αξιολόγηση και την ιεράρχηση των δυσκολιών του μαθητή θεσπίζεται το ατομικό θεραπευτικό πρόγραμμα.

Σκοπός των προγραμμάτων σχολικής μελέτης είναι τόσο η προετοιμασία των μαθητών για τα μαθήματα της επόμενης μέρας όσο και η ανάπτυξη δεξιοτήτων μελέτης έτσι ώστε οι μαθητές να μπορούν να εμπιστευτούν τον εαυτό τους, να μάθουν να οργανώνουν το διάβασμά τους και να αγαπήσουν τη μάθηση.

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Μελαμπιανάκη Μαίρη, Εργοθεραπεύτρια, SI, NDT.
Τηλέφωνο επκοινωνίας: 28920 – 25090
Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου 64 Μοίρες-Ηρακλείου
Site: www.ergoarogi.gr
Fb: Αρωγή – Κέντρο Εργοθεραπείας – Αισθητηριακή Ολοκλήρωση
Instagram: Ergoarogi

Προηγούμενες

Συμπτώματα εμμηνόπαυσης και φυσικές λύσεις

Προετοιμάζοντας τα πρωτάκια για το σχολείο!

Επόμενη

Σχολιάστε