Αγαπημένες συνταγές για βασιλόπιτα

|

Αγαπημένες συνταγές για βασιλόπιτα

Η βασιλόπιτα είναι το γλύκισμα της Πρωτοχρονιάς και θέλουμε να είναι ξεχωριστό! Αν και πολλές συνταγές θα μπορούσαμε να τις απολαμβάνουμε όλο το χρόνο, προσωπικά τη συνταγή της βασιλόπιτας τη φτιάχνω μόνο την Πρωτοχρονιά! Μου έλεγε η μητέρα μιας αγαπημένης φίλης, ότι στην εποχή τους, η κάθε νοικοκυρά είχε τη δική της συνταγή για βασιλόπιτα, την οποία έφτιαχνε κάθε χρόνο!

Στις μέρες μας οι επιλογές είναι πολλές, αφού τα site μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής μας προτείνουν υπέροχες βασιλόπιτες για όλα τα γούστα και μπορούμε κάθε χρόνο να δοκιμάζουμε και κάτι διαφορετικό! Όμως κι αν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε τη δική σας βασιλόπιτα, ο φούρνος της γειτονιάς έχει φροντίσει και γι΄αυτό!

Ότι κι αν επιλέξετε σημασία έχει να γιορτάσετε με τους αγαπημένους σας, να περάσετε όμορφα και η νέα χρονιά να μας βρει όλους με υγεία!

Εμείς θα σας προτείνουμε τρεις συνταγές για τις πιο αρωματικές, αφράτες και νόστιμες Βασιλόπιτες, με σίγουρη επιτυχία! Μόνο θυμηθείτε το φλουρί!


Η πιο μυρωδάτη βασιλόπιτα, της Εύας Παρακεντάκη

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο

6 Αυγά

1 πακέτο φαρίνα απ

2 φλ. Ζάχαρη

1 φλ. Γάλα

1 κ.γ Μπέικιν πάουντερ

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

3 βανιλίνες

1 κ.γ. κοφτό μαχλέπι

1 πρέζα αλάτι

1/3 κ.γ. μαστίχα

2 σπόρους κακουλέ

Άχνη για το στόλισμα

Η Εκτέλεση εδώ


Παραδοσιακή βασιλόπιτα Κρήτης από το Cretangastronomy

Ήρθε και η ώρα της βασιλόπιτας! Αν δεν έχετε καταλήξει ακόμη σε κάτι άλλο, θα σας προτείνω τούτη εδώ την εύκολη και μυρωδάτη βασιλόπιτα με πολύ παλιά κρητική συνταγή. Πλούσια υλικά, υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού , αμύγδαλα και βούτυρο γάλακτος εκλεκτό.

Υλικά:

640 γραμμάρια αλεύρι ( 4- 4,5 κούπες)
480 γραμμάρια ζάχαρη (2 κούπες)
5 αυγά
Χυμό και ξύσμα 5 πορτοκαλιών (τα δικά μου έδωσαν 450 ml δηλαδή λίγο λιγότερο από δύο κούπες)
160 γραμμάρια βούτυρο καλής ποιότητας ( ήταν μία κούπα σε στερεά μορφή, αλλά όχι πιεσμένο-δείτε φωτογραφία)
Μισό κρασοπότηρο δηλαδή 75 ml κονιάκ ή λικέρ (1/3 κούπας)
1 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροαλεσμένα στο multi
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα γεμάτο, όχι κοφτό (μέτρησα την ποσότητα είναι 1 κουταλιά σούπας στο δοσομετρητή, δηλαδή 15ml)
2 σωληνάκια βανίλια σε σκόνη ή μισό κουταλάκι υγρή βανίλια

Η εκτέλεση εδώ


Βασιλόπιτα με σαμπάνια, από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά

120 γρ. βούτυρο, + έξτρα για το άλειμμα του ταψιού
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα του ταψιού
100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο
1 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1/2 πορτοκάλι
220 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αβγά, μέτρια
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
250 γρ. σαμπάνια, ή αφρώδες λευκό κρασί

Για την γκανάς σαμπάνιας
150 γρ. κουβερτούρα λευκή
80 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
20 γρ. σαμπάνια

Η εκτέλεση εδώ


Καλή Πρωτοχρονιά!

Προηγούμενες

Παράξενα έθιμα της Πρωτοχρονιάς, από όλο τον κόσμο!

Ρεβεγιόν: Από που προέρχεται και πότε καθιερώθηκε

Επόμενη

Σχολιάστε