Ανοιξιάτικα ντολμαδάκια!

Τα ντολμαδάκια είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά, ακόμα και τα παιδιά από μικρά ενθουσιαζόταν γι’ αυτό το φαγητό!

Για τα ντολμαδάκια μας λοιπόν μαζέψαμε φρέσκα φύλλα από τις κρεβατίνες μας, δεν θα σας δώσω ακριβείς ποσότητες γιατί ξέρω από τη μαμά μου ότι υπολογίζει τα υλικά ανάλογα με τα φύλλα που έχει.

ντολμαδάκια

Tips για τα πιο νόστιμα ντολμαδάκια!

-Φύλλα για ντολμαδάκια μπορούμε να μαζέψουμε από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο, έτσι ώστε να έχουμε  όλο το καλοκαίρι. Βέβαια θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να εμπιστευόμαστε τον αμπελουργό ότι δεν έχει ψεκάσει το αμπέλι, από όπου θα τα μαζέψουμε.

-Τα φύλλα που θα διαλέξουμε θα πρέπει να είναι όχι μόνο φρέσκα, αλλά και τρυφερά για να έχουμε ένα σωστό αποτέλεσμα.

-Επίσης όσον αφορά το μαγείρεμα, στον πάτο της κατσαρόλας για ένα ώραίο μαγείρεμα και χωρίς άγχος μήπως κολλήσουν, βάζουμε λαδόκολα και πάνω εκεί στήνουμε τα ντολμαδάκια μας, ενώ στο τέλος καλύπτουμε με πιάτο.

Τα υλικά μας

Φρέσκα φύλλα

Δυόσμο

Μαϊντανό

Φρέσκο και ξερό κρεμμύδι

Πατάτα, καρότο, αγκινάρα, τομάτα (όλα τριμμένα)

Ρύζι καρολίνα

και αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και για επιπλέον γεύση ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

Αφού λοιπόν ζεματίσουμε τα αμπελόφυλλα, τα βάζουμε στο σουρωτό να στραγγίξουν και ετοιμάζουμε τη γέμιση!

Σε ένα σκεύος βάζουµε το ρύζι, τρίβουµε την πατάτα, το καρότο, τις αγγινάρες, την τομάτα και το κρεµµύδι, βάζουμε τον δυόσµο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι, το λάδι και ανακατεύουµε όλα τα υλικά µαζί.

Αρχίζουμε να τυλίγουµε τα ντολμαδάκια μας. Βάζουμε μείγμα στο φύλλο διπλώνουµε πρώτα από τα πλάγια και µετά κυλινδρικά. Βάζουμε στον πάτο της κατσαρόλας τη λαδόκολα και από πάνω τοποθετούµε τα ντολµαδάκια μας κυκλικά . Στο τέλος τα σκεπάζουµε µε ένα πιάτο, ρίχνουµε ζεστό ζωμό λαχανικών μέχρι να καλυφθούν και τα αφήνουµε να βράσουν μέχρι να ψηθούν!

Ένα νόστιμο φαγητό με κρητικά αρώματα, το οποίο μπορείτε να συνοδεύσετε με γιαούρτι ή τζατζίκι!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Κείμενο-φωτογραφία: Αγγελική Λενακάκη

Σχολιάστε