Μαθαίνω να μην καπνίζω

Με στόχο να αναπτύξουν οι νέοι άνθρωποι από πολύ μικρή ηλικία αντιστάσεις στο τσιγάρο και όλα τα καπνικά προϊόντα, υλοποιείται η δράση “Μαθαίνω να μην καπνίζω”, στο πλαίσιο της οποίας μοιράζεται στα σχολεία της χώρας και συγκεκριμένα στους μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, ένα ενημερωτικό τεράδιο το οποίο περιλαμβάνει μηνύματα αγωγής υγείας κατά του καπνίσματος και προστασίας από το ενεργητικό και παθητικό κάπνισμα!

Η πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE έχει αναλάβει τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού, ειδικά σχεδιασμένου για να υποστηρίξει τις μαθητικές παρεμβάσεις και τους μαθητές, καθώς επίσης τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Αυτό το μαθητικό τετράδιο περιλαμβάνει δύο κατηγορίες μηνυμάτων:

μηνύματα σχετικά με την εξάρτηση και τις βλάβες που προκαλεί το κάπνισμα και
-θετικά μηνύματα, που προάγουν τον υγιεινό τρόπο ζωής, χωρίς εξαρτήσεις, με αθλητισμό και ισορροπημένη διατροφή.

«Μαθαίνω να μην καπνίζω» είναι γραμμένο στην πρώτη σελίδα του τετραδίου και ανάμεσα στα μηνύματα που βλέπουν οι μαθητές είναι κι αυτό: «Αυτό το όμορφο τετράδιο που θα ανοίξεις θα σε μάθει πώς, ποτέ σου να μην καπνίσεις. Πώς να αγαπάς τη ζωή, να γελάς συχνά, να πετάς από υγεία, χαρά και ομορφιά»…

Το ενημερωτικό αυτό τετράδιο “Μαθαίνω να Μην Καπνίζω”, σχεδιάστηκε με επιμέλεια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, του Ερευνητικού Εργαστηρίου George D. Behrakis και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, για την πρόληψη του καπνίσματος στη μαθητική κοινότητα. Έχει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και εκτυπώθηκε από το Εθνικό Τυπογραφείο με την ευγενική χορηγία της Βουλής των Ελλήνων για να διανεμηθεί δωρεάν, με τη χορηγία και υποστήριξη των ΕΛΤΑ,  στους μαθητές της ΣΤ ΄τάξης του Δημοτικού, των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων της χώρας.

Σχολιάστε