1ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου: Οι μαθητές και ο δάσκαλος της ΣΤ΄τάξης, αποχαιρέτησαν το σχολείο τους…

1ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου: Οι μαθητές και ο δάσκαλος της ΣΤ΄τάξης, αποχαιρέτησαν το σχολείο τους…

Έντονη ήταν η συγκίνηση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αποφοίτησης των παιδιών της ΣΤ΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυμπακίου, αφού εκτός από τους μαθητές  που αποχαιρέτησαν το σχολείο τους και ο δάσκαλος τους κ. Αριστείδης Σταυρακάκης, ολοκλήρωσε τον δικό του κύκλο ως εκπαιδευτικός!

Μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των γονέων των παιδιών της ΣΤ΄τάξης, στον αύλειο χώρο του σχολείου, ενώ συμμετείχε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, τιμώντας τα παιδιά και τον δάσκαλο, προσφέροντας τους αναμνηστικά δώρα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αποχαιρετηστήριο λόγο, τον οποίο έγραψε η φιλόλογος Κλειώ Χριστοφάκη και εκφώνησε η εμπνεύστρια της βραδιάς Ολυμπία Μαραγκάκη.

“Ακόμα μια χρονιά έφτασε στο τέλος της. Για τα παιδιά της Στ´ δημοτικού ωστόσο σηματοδοτεί το τέλος μιας διαδρομής. Μια διαδρομή πλούσια σε γνώσεις, συναισθήματα, γέλια, φωνές, προβληματισμούς, παιχνίδι, στιγμές κάποτε αμήχανες κατά κύριο λόγο όμως ευχάριστες. Καθοδηγητές και οδοδείκτες τους αναμφίβολα οι εκπαιδευτικοί. Ο καθένας ξεχωριστά μα και όλοι μαζί διαμόρφωσαν τις συνθήκες, ώστε οι μικροί μαθητές όχι απλώς να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν όσα θα αποτελέσουν την βάση για την μετέπειτα πορεία τους αλλά κυρίως να πιστέψουν στον εαυτό τους και να ανοίξουν τα φτερά τους. Στάθηκαν δίπλα τους στην διάρκεια της τρυφερής παιδικής ηλικίας, καλλιέργησαν τις δεξιότητές τους, τους έμαθαν να λειτουργούν με ενσυναίσθηση, χωρίς να αγνοούν την αξία των ηθικών αρετών και την συμβολή τους στη ζωή τους.
Αδιαμφισβήτητα, ιδιαίτερη αναφορά αξίζει σε εκείνους που την περίοδο της πανδημίας και όχι μόνο, φρόντισαν για την καθαριότητα του σχολείου και κατ’επέκταση τη διαφύλαξη της υγείας των παιδιών μας. Ομολογουμένως, η εμφάνιση του κορωνοιού δυσκόλεψε τη ζωή και την καθημερινότητα όλων μας. Τα παιδιά αναγκάστηκαν να μείνουν σπίτι και να στερηθούν την επαφή με τους συμμαθητές, τους δασκάλους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Παρά τις αντίξοες συνθήκες ωστόσο οι προσπάθειες εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων απέδωσαν καρπούς και συντέλεσαν στη διατήρηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας έστω και εξ αποστάσεως, δίνοντας στα παιδιά το μήνυμα πως ο άνθρωπος μέσα από τις δυσκολίες βγαίνει πιο δυνατός.

Φτάνοντας, λοιπόν, στο τέλος αυτής της διαδρομής είναι πλέον φανερό πως το μικρό χεράκι που πριν έξι χρόνια άφηνε δειλά δειλά το χέρι της μαμάς για να ξεκινήσει το ταξίδι έχει πια μεγαλώσει. Το ταξίδι ωστόσο δεν έχει τελειώσει . Τώρα ξεκινά και ο δρόμος είναι μακρύς . Οι μικροί μαθητές μεγάλωσαν και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν μια νέα διαδρομή στην πορεία της ζωής . Τώρα πια έχουν στη φαρέτρα τους γνώσεις, αναμνήσεις, συναισθήματα που θα τους συντροφεύουν ευχάριστα σε όσα ακόμα η ζωή τους επιφυλάσσει. Όπως είχε άλλωστε γράψει ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, ο Κωνσταντίνος Καβάφης, στο ποίημα του Ιθάκη “ Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη να εύχεσαι να’ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις”.

Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη, στο διάβα της θα συναντήσετε δυσκολίες και εμπόδια να θυμάστε ωστόσο ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να πιστεύετε στον εαυτό σας, να τολμάτε, να αγωνίζεστε,να μην εφησυχάζετε, να διεκδικείτε όσα ονειρεύεστε. Αποτελείτε μέρος μίας γενιάς ικανή να αλλάξει τα κακώς κείμενα αυτού του κόσμου. Η φωνή σας μετράει και μπορείτε να φτιάξετε ένα καλύτερο μέλλον.

Καλό καλοκαίρι! Καλή πορεία στο Γυμνάσιο! Να σέβεστε τους εαυτούς σας και τους άλλους γύρω σας , μόνο τότε έχει νόημα η ζωή!”

Ολοκληρώνοντας η κ. Μαραγκάκη, ευχαρίστησε τον κ. Αριστείδη Σαυρακάκη, εκ μέρους όλων των γονέων για όλα όσα πρόσφερε στους μαθητές του, αλλά και γι΄αυτή την όμορφη σχέση που δημιουργήθηκε με όλα τα παιδιά της τάξης.

Στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, κ. Νίκο Μαυρομανωλάκη, ο οποίος επίσης έστειλε το δικό του μήνυμα τόσο στους μικρούς πρωταγωνιστές, όσο και στον δάσκαλο τους, που φέτος ολοκλήρωσε τον κύκλο του στο χώρο της εκπαίδευσης. 

Και βέβαια πως θα μπορούσε να μην πάρει το λόγο και ο δάσκαλος των παιδιών, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνηση του γι΄αυτή τη βραδιά, ενώ μιλώντας για τους μαθητές τους τόνισε ότι ολοκλήρωσε την εκπαιδευτική του σταδιοδρομία με το καλύτερο τμήμα που θα μπορούσε να έχει!

Ακολούθησε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Νίκο Μαυρομανωλάκη, η απονομή των αναμνηστικών δώρων τόσο στον δάσκαλο, όσο και στους μαθητές, ενώ η βραδιά συνεχίστηκε με μουσική και χορό!

Όσο για τον πλούσιο μπουφέ οι μαμάδες φρόντισαν και γ΄αυτό…

Μια ξεχωριστή βραδιά που θα θυμόμαστε με νοσταλγία!

Σχολιάστε