Τροφές που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού

Τροφές που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού

Τι εννοούμε όταν λέμε αποτοξίνωση του οργανισμού;

Εννοούμε ότι πρέπει να αποτοξινώσουμε το αίμα μας. Είναι πολύ σημαντικό το αίμα μας να είναι καθαρό, γιατί οι τοξίνες που υπάρχουν μέσα σε αυτό μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο δέρμα, στα νεφρά, στο συκώτι όπως και διάφορες διαταραχές του αίματος.
Πως θα καταφέρουμε όμως να καθαρίσουμε το αίμα μας και συγχρόνως τον οργανισμό μας;

Με μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Ας δούμε μερικές τροφές που θα πρέπει να εντάξουμε στην διατροφή μας όπου θα μας βοηθήσουν στην αποτοξίνωση.
• Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: αποτελούν καλή πηγή σιδήρου, αντιοξειδωτικών και αυξάνουν τα ένζυμα τα οποία βοηθούν στην αποτοξίνωση του αίματος. Προτιμήστε να τα καταναλώνετε φρέσκα.

• Νερό με λεμόνι ή αγγούρι: το νερό καθαρίζει το αίμα, γι’ αυτό πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 1,5 λίτρο την ημέρα, όπου με την προσθήκη λεμονιού ή αγγουριού το κάνει πιο γευστικό και βοηθάει στην πέψη, όπου η καλή πέψη είναι βασική για την αποτοξίνωση.

• Αβοκάντο: αγαπημένο σε πολλούς, πλούσιο σε ω-3 λιπαρά τα οποία βοηθούν στην πέψη και καταπολεμούν τις φλεγμονές. Προτιμήστε να το καταναλώσετε ωμό, καθώς με το μαγείρεμα καταστρέφονται τα ω-3 από την υψηλή θερμοκρασία.

• Σταυρανθοί λαχανικά: όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο και το κουνουπίδι περιέχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά όπου βοηθούν στην αποτοξίνωση του αίματος όπως και στην πρόληψη πολλών ασθενειών ( καρκίνος).

• Φρέσκα φρούτα: τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες , αντιοξειδωτικά και πηκτίνη. Βοηθούν στην ενυδάτωση του οργανισμού και συγχρόνως στην αποτοξίνωση του αίματος. Προτιμήστε τα φρέσκα φρούτα εποχής, αλλά μην το παρακάνετε, καθώς τα φρούτα περιέχουν αρκετά σάκχαρα.

Ειρήνη Πετειναράκη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Σχολιάστε