Τρίγωνα μυζηθροπιτάκια!

Αυτή την εποχή, τα πιταράκια με γλυκιά μυζήθρα έχουν την τιμητική τους στην Κρήτη!

Είναι το έδεσμα που θα συνοδέψει τη ρακή, μετά από ένα γεύμα, αλλά και ένα νόστιμο σνακ για όλη την οικογένεια! Πιταράκια λοιπόν με γλυκιά μυζήθρα, γρήγορα και πεντανόστιμα, με φύλλο κρούστας!

Θυμάμαι σαν παιδί, βοηθούσα τη μητέρα μου και τα φτιάχναμε σε μεγάλες ποσότητες, 800-1000 κομμάτια, τα οποία στη συνέχεια τηγάνιζε και σιρόπιαζε, για να σερβιριστούν σε γλέντια και χορούς που γινόταν τις Απόκριες, στο κέντρο διασκέδασης που διατηρούσαν οι γονείς μου.

Αυτά τα τρίγωνα μυζηθροπιτάκια συνεχίζουν να είναι από τα αγαπημένα μας και με την πρώτη ευκαιρία τα φτιάχνουμε. Είναι μια εύκολη λύση για να υπάρχει πάντα ένα ωραίο κέρασμα στο σπίτι, αφού μπαίνουν στην κατάψυξη και όταν θέλουμε να τα απολαύσουμε, τα βγάζουμε, τα τηγανίζουμε ή τα βάζουμε στο φούρνο και στη συνέχεια τα περιχύνουμε με μέλι ή σιρόπι, ενώ μπορούμε να πασπαλίσουμε και με λίγη κανέλα.

 

Αυτή τη φορά ο λόγος που τα φτιάξαμε ήταν για ένα πεσκέσι με άρωμα και γεύση Κρήτης!

Για ένα φύλλο κρούστας, χρειαστήκαμε περίπου 600γρ γλυκιά μυζήθρα. Αρωματίζουμε τη μυζήθρα με λίγο ξύσμα λεμονιού ή βανίλια και προσθέτουμε ζάχαρη και κανέλα.

Κόβουμε το φύλλο σε 5 ίσα κομμάτια και στη συνέχεια ξετυλίγουμε ένα ένα ρολό και ξεκινάμε… Βουτυρώνουμε κάθε φύλλο με ένα πινέλο, στη συνέχεια τοποθετούμε ένα κουταλάκι μυζήθρα και τυλίγουμε σε τρίγωνα. Τα τοποθετούμε σε δισκάκι στρώσεις και ενδιάμεσα βαμβακερή πετσέτα κουζίνας για να μην κολλήσουν.

Πριν τα βάλουμε στο φούρνο τα αλείφουμε με βούτυρο, ενώ αν τα τηγανίσουμε δεν χρειάζεται! Αφού ροδίσουν τα βγάζουμε από το φούρνο, τα μελώνουμε και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα! 

Καλή σας απόλαυση!

Σχολιάστε