Ταραμοσαλάτα η Βασίλισσα της Σαρακοστής!

|

Ταραμοσαλάτα η Βασίλισσα της Σαρακοστής!
All time Classic δηλαδή στο δικό μας το σπίτι υπήρχε 40 μέρες κάθε χρόνο! Εγώ βέβαια άνθρωπος των παραδόσεων είπα να την κρατήσω και αυτή την παράδοση.Έχω βέβαια και συνταγή Θεϊκής λαγάνας! Αχ αυτή την περίοδο νηστείας την λατρεύω.

Από την Εύα Παρακεντάκη

500 γραμμ. μπαγιάτικο κατά προτίμηση σταρένιο ψωμί
4 κ.σ. ταραμά λευκό
χυμό από 2 λεμόνια
1/2 κρεμμύδι
500 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί, αφού το στραγγίξουμε απόλα τα νερά του πάρα πολύ καλά, το βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι. Χτυπάμε τα υλικά, να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα. Προσθέτουμε τοχυμό του ενός λεμονιού και χτυπάμε ξανά τα υλικά να δέσουν όλα μαζί .

Τέλος προσθέτουμε εναλλάξ το λάδι με το υπόλοιπο λεμόνι με ροή κλωστής και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία.Όσο χτυπάμε τα υλικά τόσο πιο απαλή και αφράτη γίνεται η ταραμοσαλάτα μας.

Extra tip επιτυχίας:
Το ελαιόλαδο πρέπει να πέφτει με ροή κλωστής για να μην κόψει η ταραμοσαλάτα.

Προηγούμενες

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός

Το γαϊτανάκι

Επόμενη

Σχολιάστε