Στην παιδική χαρά, με ασφάλεια!

Η παιδική χαρά είναι ένας χώρος που όλα τα παιδιά λατρεύουν, αφού τους προσφέρει στιγμές χαράς και ξενοιασιάς. Η επίσκεψη στην παιδική χαρά, είναι μια ευκαιρία για να ευχαριστηθούν παιχνίδι και παρέα με άλλα παιδιά. 

Όμως για μην καταλήξει το παιχνίδι σε δυσάρεστη εμπειρία, λόγω τραυματισμού, θα πρέπει οι γονείς να ενημερώνουν τα παιδιά για το πως πρέπει να κινούνται σε αυτό το χώρο.

Πολλές φορές μου είχε συμβεί, να δω το ένα μου παιδί να περνάει πίσω ή μπροστά από την κούνια, όταν έκανε το άλλο! Την ώρα του παιχνιδιού παρασύρονται και δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο…

Πώς πρέπει να είναι οι παιδικές χαρές για ασφαλές παιχνίδι;

Όμως εκτός από τις δικές μας οδηγίες και ο χώρος θα πρέπει να πληρεί τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η παιδική χαρά πρέπει να περιβάλλεται από περίφραξη, φυσική ή τεχνητή, ώστε να παρέχει ασφάλεια στα παιδιά, αποτρέποντας κινδύνους και τραυματισμούς καθώς και παγίδευση μερών του σώματός τους. Η περίφραξη δεν πρέπει να απομονώνει οπτικά την παιδική χαρά από τον περιβάλλοντα χώρο.

Επίσης, πρέπει να διαθέτει:

-Κατάλληλο φωτισμό
-Καθίσματα για τους συνοδούς
-Βρύση με πόσιμο νερό
-Τουαλέτες
-Μέσα πυρασφάλειας
-Το έδαφος το οποίο εγκαθίσταται πρέπει να διαθέτει ικανό σύστημα απορροής των υδάτων
Οι διαδρομές πρόσβασης πρέπει να είναι ηλεκτροφωτισμένες και προστατευμένες, να μην έχουν ευθεία πρόσβαση σε οδούς ταχείας και αυξημένης κυκλοφορίας και σε κάθε περίπτωση να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα.

Πριν την επίσκεψη σας στην παιδική χαρά, δείτε το παρακάτω βίντεο παρέα με τα παιδιά σας:

Σχολιάστε