Πασχαλινές ιδέες διακόσμησης, με απλά υλικά

|

Πασχαλινές ιδέες διακόσμησης, με απλά υλικά

Οι Πασχαλινές κατασκευές και γενικότερα οι ιδέες διακόσμησης με απλά υλικά, μας έχουν συνεπάρει αυτή την εποχή! Η αλήθεια είναι ότι η περίοδος αυτή είναι πολύ  δημιουργική, ενώ και η διάθεση μας για ανανέωση είναι έντονη!

Ευκαιρία λοιπόν να ασχοληθούμε με όμορφες κατασκευές που θα διακοσμήσουν το χώρο μας ή θα τις προσφέρουμε ως δώρο σε αγαπημένα μας πρόσωπα!

Παρακάτω σας προτείνω κάποιες εύκολες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας, με απλά και οικονομικά υλικά!

στεφάνι

Στεφάνια από κλιματόβεργες! Κάθε χρόνο ζητάω από τον άντρα μου όταν κλαδεύει τα αμπέλια, να μου φτιάξει κάποια στεφάνια για τις κατασκευές μου. Μάλιστα ανάλογα με την εποχή τους αλλάζω τη διακόσμηση. Φτιάχνω Φθινοπωρινά και φυσικά Χριστουγεννιάτικα, αλλά τα πιο όμορφα είναι τα Πασχαλινά μου. Επίσης συνηθίζω με αυτή τη βάση να φτιάχνω και ένα στεφάνι για το Σταυρό της Μέγάλης Πέμπτης.

Πάσχα
Στεφάνι για το Σταυρό της Μ. Πέμπτης

Με φέτες ξύλου τις οποίες καθαρίζουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά στον ήλιο, μπορούμε να δημιουργήσουμε όμορφες συνθέσεις που θα διακοσμήσουν το σπίτι μας. Εγώ χρησιμοποιώ φυσικά βρύα σαν βάση και στολίζω με διάφορα διακοσμητικά, το μανιταρόσπιτο το φτιάξαμε με μια πέτρα και την οροφή του με πηλό χειροτεχνίας.

αυγόδεντρο

Τα τελευταία χρόνια στολίζουμε τρεις εβδομάδες πριν το Πάσχα, το αυγόδεντρο μας. Φέτος στολίσαμε κλαδιά αχλαδιάς με πολύχρωμα αυγά και κάποια διακοσμητικά που ταιριάζουν με την εποχή!

φωλιές

Όμορφα καλαθάκια φωλίτσες, για τα τσόχινα λαγουδάκια μας, επίσης από τα χεράκια μας! Οι φωλίτσες αν και φαίνονταν εύκολες, τελικά με ταλαιπώρησαν, αλλά το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο. Η κατασκευή τους γίνεται χρησιμοποιώντας ως καλούπι ένα μπαλόνι και στη συνέχεια τυλίγουμε με κλωστή και περνάμε με ατλακόλ. Χρειάζεται προσοχή στο στέγνωμα. Υπάρχουν πολλά βιντεάκια στο youtube που θα σας κατατοπίσουν.

Προηγούμενες

Τραυλισμός

ELLE STORE- Ολύμπιος και Μαίρη, υπεύθυνοι πωλήσεων

Επόμενη

Σχολιάστε