Οικογένεια Τσικνάκη: 39 χρόνια ποιείν…άρτο!

Ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς της περιοχής μας, για μικρούς και μεγάλους, είναι ο πολυχώρος που έχει δημιουργήσει η οικογένεια Τσικνάκη, εκεί όπου στεγάζονται και οι εγκαταστάσεις της μονάδας παραγωγής αρτοσκευασμάτων και άλλων προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας.

Μια πραγματική όαση χαλάρωσης για όλη την οικογένεια!

Σ΄ένα χώρο 10 στρεμμάτων, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τον καφέ, το γλυκό ή το παγωτό του, στο καφέ-ζαχαροπλαστείο, με  τα παιδιά να απολαμβάνουν το παιχνίδι τους στην πιο οργανωμένη και ασφαλή παιδική χαρά της περιοχής. Παράλληλα μπορείτε να επισκεφθείτε τη φάρμα που βρίσκεται στο χώρο με ζώα της φάρμας, αλλά και το λαογραφικό μουσείο.

Από το χθες στο σήμερα…

Tο όνομα “Τσικνάκης”, είναι συνυφασμένο με την παραγωγή παξιμαδιού και αρτοποιημάτων, με σεβασμό στον πατροπαράδοτο τρόπο!

Η ιστορία της Οικογένειας Τσικνάκη στο χώρο της αρτοποιείας, ξεκινά το 1984, με τη δημιουργία φούρνου στο Πετροκεφάλι, από τον Σταύρο Τσικνάκη, πατέρα των ιδιοκτητών της επιχείρησης, Μανώλη και Χαρίδημο.

Οι ιδιοκτήτες Μανώλης και Χαρίδημος Τσικνάκης

Η μετεγκατάσταση της επιχείρησης στο νέο χώρο έγινε το 2008, με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων, κριτσίνια, βουτήματα, κέικ και παξιμαδιού, με κριθάρι, σίκαλη, μιγάδι.

Η βιοτεχνία, είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και υπό την συνεχή επίβλεψη επιστήμονα τροφίμων και διατροφής, παράγει βιολογικά και συμβατικά προϊόντα απαράμιλλης ποιότητας, τα οποία εξάγει σε όλες τις ηπείρους.

Στο καφέ-ζαχαροπλαστείο που λειτουργεί και σαν πρατήριο των προϊόντων της επιχείρησης, θα βρείτε φρέσκο ψωμί σε μεγάλη ποικιλία και ιδιαίτερους τύπους, μεγάλη ποικιλία γλυκών, παγωτό από φρέσκο κατσικίσιο γάλα, από τις κατσίκες της φάρμας που βρίσκεται στο χώρο και βέβαια όλα τα αρτοσκευάσματα Tsiknakis.

Στο πρατήριο μπορείτε επίσης να βρείτε διάφορα τοπικά προϊόντα της περιοχής, από επιλεγμένους παραγωγούς όπως μέλι, λάδι και βότανα της Κρήτης.

Μουσείο Λαϊκής τέχνης

Το Μουσείο Λαϊκής τέχνης, που βρίσκεται δίπλα από τη μονάδα παραγωγής, εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα ευρήματα και είναι κατάλληλο για ομαδικές επισκέψεις σχολείων και συλλόγων, αλλά και για όποιον επιθυμεί να κάνει ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο.

Επισκέψιμη φάρμα

Ένας πολύ ενδιαφέρον προορισμός για μικρούς και μεγάλους είναι η φάρμα, η οποία βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο και φιλοξενεί διάφορα είδη ζώων από την πανίδα της Κρήτης, όπως κατσίκες, πρόβατα, χελώνες, κότες, αίγαγρους κ.α. καθώς επίσης διάφορα είδη πτηνών, άλογα και πόνι.

Εκδηλώσεις

Στο Tsiknakis Bakery πραγματοποιούνται και μικρές κοινωνικές εκδηλώσεις όπως γενέθλια, γιορτές και παιδικά πάρτι, ενώ ο άνετος χώρος στάθμευσης σε δύο επίπεδα διευκολύνει την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Το Tsiknakis Bakery, βρίσκεται στο 5ο χλμ Μοιρών – Τυμπακίου

Τηλέφωνο 28920 42255

[email protected]

FB TsiknakisBakery

site  tsiknakisbakery.gr.

Σχολιάστε