Το μωσαϊκό πάτωμα είναι τάση!

Αν το δάπεδο του σπιτιού σας είναι από μωσαϊκό και μέχρι τώρα το κρύβατε κάτω από χαλιά και μοκέτες, σας έχουμε νέα! Το μωσαϊκό είναι η απόλυτη τάση και είστε τυχεροί αν το έχετε ήδη!

Η μόδα αυτής της τεχνικής στα πατώματα των διαμερισμάτων ξεκίνησε στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’60 και συνεχίστηκε μέχρι και το ’80, όμως η τεχνική του μωσαϊκού ξεκινάει το 15ο αιώνα από τους Ενετούς κατασκευαστές, ως μια οικονομική λύση έναντι του μαρμάρου, αναμειγνύοντας κομμάτια μαρμάρου με πηλό έτσι ώστε να δημιουργήσουν μια επιφάνεια ανθεκτική, αλλά και καλαίσθητη.

Μετά το 1990 το μωσαϊκό θεωρήθηκε ξεπερασμένο και τη θέση του πήρε το πλακάκι, όμως απ΄ότι φαίνεται επιστρέφει δυναμικά, όχι μόνο σε πατώματα, αλλά και σε διακοσμητικά είδη, από τασάκια και φωτιστικά μέχρι και τυπώματα!

 Τι είναι το μωσαϊκό πάτωμα 

H βάση του μωσαϊκού πατώματος είναι το γνωστό σε όλους μας τσιμέντο. Για την ακρίβεια η σύνθεση του μωσαικού είναι πέτρες (ψηφίδες), ανακατεμένες με τσιμέντο, νερό και μαρμαρόσκονη. Η τυχαία τοποθέτηση των πετρών δημιουργεί αυτή την εικόνα που όλοι ξέρουμε, του γνωστού και αγαπημένου μωσαϊκού!

Μωσαϊκό πάτωμα σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο που μετράει 4 και πλέον δεκαετίες!

*Η κεντρική φωτογραφία είναι από το pinterest

Σχολιάστε