Η Λίμνη των Κύκνων – Μουσικό Βιβλίο

Η Λίμνη των Κύκνων, το εμβληματικό μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι, ζωντανεύει μέσα από τις σελίδες ενός διαφορετικού βιβλίου, που καταφέρνει να συνδυάσει την εξαιρετική εικονογράφηση με την μαγευτική μουσική.

Το κείμενο είναι απλοποιημένο, κατάλληλο για μικρά παιδιά από 3 ετών και πάνω, και θα ανακαλύψτε τη μαγεία της Λίμνης των Κύκνων πιέζοντας το ειδικό κουμπί σε κάθε όμορφη σκηνή για να ακούσετε τον ήχο της ορχήστρας.

Η ιστορία της Λίμνης των Κύκνων

Η ιστορία ενός πρίγκιπα, μιας όμορφης πριγκίπισσας – κύκνου και ενός κακού μάγου ξεκινά σε ένα ξέφωτο του δάσους.  Είναι τα 21α γενέθλια του πρίγκιπα Ζίγκφριντ. Διασκεδάζει με τους φίλους του, όταν η μητέρα του η Βασίλισσα, του ανακοινώνει ότι είναι καιρός να σταματήσει να διασκεδάζει και να αρχίσει να φροντίζει το βασίλειο. Ο πρίγκιπας Ζίγκφριντ δεν ενθουσιάζεται καθόλου με την ανακοίνωση της μητέρας του και εγκαταλείπει την παρέα του.

Ακολουθεί ένα γοητευτικό κοπάδι κύκνων δίπλα σε μια λίμνη, όπου τους παρακολουθεί να χορεύουν.

λιμνη κυκνων μουσικο βιβλιο 2

Ο πιο όμορφος κύκνος μεταμορφώνεται στην πριγκίπισσα Οντέτ, που του αποκαλύπτει ότι η κατάρα του μάγου Ρόθμπαρτ την μεταμορφώνει σε κύκνο τη μέρα, αλλά ξαναγίνεται άνθρωπος τη νύχτα.  Καθώς ο πρίγκιπας και η Οντέτ χορεύουν, αρχίζουν να ερωτεύονται.

λιμνη των κυκνων μουσικο βιβλιο 3

Η ιστορία ακολουθεί τον πρίγκιπα Ζίγκφριντ στο δεξίωση γενεθλίων του στο παλάτι. Εκεί η κόρη του Ρόθμπαρτ, η Οντίλ, καταφέρνει να ξεγελάσει τον Ζίγκφριντ, που νομίζει ότι είναι η αγαπημένη του και της προτείνει να τον παντρευτεί.

Η Οντέτ κρυμμένη, παρακολουθεί τα πάντα από το παράθυρο. Απελπίζεται όταν καταλαβαίνει τι έχει συμβεί. Αραγε θα καταφέρει να κερδίσει τον αγαπημένο της ξανά από τα νύχια του μάγου και να απελευθερωθεί από την κατάρα που τη βασανίζει;

Απολαύστε τη μουσική του διάσημου μπαλέτου και μάθετε περισσότερα για αυτήν

Καθώς εσείς και το παιδί θα ταξιδεύει στις μαγικές σκηνές, θα πατήσετε τα κουμπιά για να ακούσετε 10 αποσπάσματα από τη μουσική του μπαλέτου. Στο πίσω μέρος του βιβλίου, θα βρείτε μια σύντομη βιογραφία του συνθέτη, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, με λεπτομέρειες σχετικά με τη σύνθεση του «Η Λίμνη των Κύκνων».

Ένα μικρό γλωσσάρι εξηγεί τους μουσικούς όρους, ενώ δίπλα σε αυτό, μπορείτε να επαναλάβετε τα μουσικά αποσπάσματα και, για καθένα από αυτά, να διαβάσετε μια συζήτηση για τα όργανα, τους ρυθμούς και τις μουσικές τεχνικές.

Αν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε το διαφορετικό αυτό βιβλίο για παιδιά, δείτε που θα το βρείτε: https://tinyurl.com/y3e83rhg


Την παρουσίαση του μουσικού παραμυθιού «Η Λίμνη των Κύκνων – Η ορχήστρα διηγείται» έγραψε ο Γιάννης Σαματάς για το familytime.gr. Είναι ένα από τα αγαπημένα βιβλία της κόρης του.

Σχολιάστε