Δράση για την ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο…

Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, αποτελεί μια πολύ κρίσιμη περίοδο για το παιδί, γι΄αυτό και είναι σημαντικό να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή! Συχνά στο πλαίσιο αυτής της μετάβασης οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, επισκέπτονται το νέο τους σχολείο για μια πρώτη γνωριμία…

Στο πλαίσιο αυτό και οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυμπακίου, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 18 Μαϊου το Γυμνάσιο Τυμπακίου, που από τη νέα σχολική χρονιά θα είναι το νέο τους σχολείο.

Τους μαθητές και τις  μαθήτριες, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν (κ. Θεοφάνη Μαρακομιχελάκη, κ. Δήμητρα Γερακούδη και κ. Γεώργιο Κυρόπουλο, υποδέχτηκε ο διευθυντής του Γυμνασίου κ. Αλέξανδρος Καμπαναράκης, οι φιλόλογοι κυρίες Κατερίνα Σκλαβενίτου και Παρασκευή Δημητρίου, καθώς και η σχολική νοσηλεύτρια κυρία Στέλλα Βαργιακάκη.


Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ο διευθυντής του γυμνασίου, ενημέρωσε τους επισκέπτες-μαθητές για τα νέα μαθήματα, τον τρόπο λειτουργίας και τον κανονισμό του σχολείου, απάντησε σε απορίες και ανησυχίες τους σχετικές με τη σχολική πραγματικότητα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η μετάβαση αυτή δε γίνεται σε μια τυχαία ηλικία, αλλά στην ηλικία που σηματοδοτεί τη μετάβαση του ανθρώπου από την παιδική στην προ-εφηβική ηλικία με όλες τις βιολογικές, νοητικές και ψυχοσυναισθηματικές αλλαγές που αυτό συνεπάγεται.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν μαζί τους χώρους του σχολείου, τη βιβλιοθήκη, αλλά και τα εργαστήρια Φυσικής και Τεχνολογίας, όπου τους υποδέχθηκαν και τους ξενάγησαν ο υποδιευθυντής κ. Νικόλαος Μαρακομιχελάκης και η εκπαιδευτικός κ. Αναστασία Καρανδινού αντίστοιχα.


Οι μαθήτριες και οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στις συζητήσεις και έδειξαν ικανοποιημένοι από την επίσκεψη. Κατά την αποχώρησή τους έλαβαν αναμνηστικά και βεβαιώσεις συμμετοχής στη δράση.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Αλέξανδρος Καμπαναράκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Τυμπακίου, κύριο Φραγκίσκο Γιαννακάκη για την άψογη συνεργασία.
“Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά τον Σεπτέμβριο να είναι για όλους ένα χαρούμενο και εποικοδομητικό ταξίδι γνώσης και παίδευσης.”

 

Σχολιάστε