Δέκα χρόνια Raki Therapy, από την Ολλανδία στο Μαγαρικάρι!

Δέκα χρόνια…”ρακοθεραπεία” γιορτάζουν φέτος οι φίλοι του Farmer ‘s House στο Μαγαρικάρι! Κάθε Οκτώβρη ο Κώστας Ξηρουδάκης και ο Karel Bol-ακης (από την Ολλανδία)… όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του στην Κρήτη, διοργανώνουν ένα τετραήμερο raki therapy, στο οποίο συμμετέχουν 3-5 άτομα, από την Ολλανδία με στόχο να γνωρίσουν την Κρητική φιλοξενία!

Η περιοδεία γίνεται σε παραθαλάσσια, αλλά και ορεινά μέρη του Κρητικού Νότου, με την παρέα να δέχεται προσκλήσεις για “μια ρακή”, όχι μόνο σε καφενεία, αλλά και στα φιλόξενα σπίτια των κατοίκων της περιοχής μας και βέβαια στα ρακοκάζανα που είναι και η εποχή τους!

Στόχος αυτού το event όπως μας λέει ο Κώστας Ξηρουδάκης, είναι οι επισκέπτες να γνωρίσουν και να γευτούν την Κρητική φιλοξενία, η ρακή απλά είναι το μέσο…

Όσο για τις δικές τους εντυπώσεις, όπως μας είπε ο Karel, ο οποίος μετά από τόσα χρόνια που έρχεται στο νησί, ΄”άλλαξε” το επίθετο του σε Bolάκης, ότι αυτή η ζεστασία των κατοίκων και η φιλοξενία δεν υπάρχει πουθενά και αυτό ακριβώς είναι που τους φέρνει κάθε χρόνο εδώ!

Σχολιάστε