Το burnout των γονέων, σ΄ενα βιωματικό εργαστήρι…

Το burnout των γονέων, σ΄ενα βιωματικό εργαστήρι…

Ένα ποιοτικό δίωρο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι γονείς που συμμετείχαν στο Βιωματικό Εργαστήρι, με θέμα: Γονεϊκή εξουθένωση και αυτοφροντίδα: Αγκαλιάζοντας τον εαυτό μου, αγκαλιάζω το παιδί μου”, με την κ. Μαρία Κυδωνάκη Ψυχολόγο-Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας-Θεραπεύτρια ζευγαριών και την κ. Μαρία Μαθιουδάκη εκπαιδευτικό, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημιουργικό Εργαστήρι Robo-Place, στον Κόκκινο Πύργο.

Η γονεϊκή εξουθένωση (burnout), οι αρνητικές συνέπειες που επηρεάζουν τόσο τον ίδιο τον γονέα όσο και το παιδί, αλλά και πως θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε την γονεϊκή εξουθένωση και να δώσουμε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, ενώ στη συνέχεια οι συμμετέχοντες φρόντισαν βιωματικά τον εαυτό τους με την καθοδήγηση της κ. Κυδωνάκη.

Από τη πλευρά της η κ. Μαθιουδάκη σαν εκπαιδευτικός, μας έδωσε ιδέες αυτοφροντίδας τις οποίες μπορούμε να εφαρμόσουμε μαζί με τα παιδιά μας…

Πολύτιμος οδηγός, αυτό το βίωμα με τη σημερινή ομάδα. Φόρτιση, προβληματισμός, συγκίνηση, απενοχοποίηση, αισιοδοξία…ήταν κάποια από τα συναισθήματα που μας κατέκλυσαν!

Ευχαριστώ από καρδιάς την κ. Μαρία Κυδωνάκη και την κ. Μαρία Μαθιουδάκη, που αναταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Familytime.gr και μας έδωσαν τη δυνατότητα να βιώσουμε αυτή την εμπειρία!

Σχολιάστε