ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ του Δημήτρη Μπουραντά, μέθοδοι και τεχνικές για επιτυχημένες επιλογές στη ζωή μας

ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ του Δημήτρη Μπουραντά, μέθοδοι και τεχνικές για επιτυχημένες επιλογές στη ζωή μας

Τα βιβλία αυτοβελτίωσης μας βοηθούν να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση και βέβαια να εκτιμήσουμε όλα όσα έχουμε πετύχει στη ζωή μας.

Ένα από αυτά τα βιβλία θα σας προτείνουμε σήμερα, ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ του Δημήτρη Μπουραντά, από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Πρόκειται για μία μοναδική διεπιστημονική προσέγγιση της πιο σημαντικής ικανότητας του ανθρώπου, να κάνει επιτυχημένες επιλογές. Με λόγο απλό και κατανοητό και με εξαιρετικά παραδείγματα είναι ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί απ΄όλους!

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας στόχοι του βιβλίου είναι:

-Να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε γιατί η επιτυχημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή, όπως την εννοεί και την ορίζει ο καθένας, είναι αποτέλεσμα των επιλογών μας, δεδομένων των περιορισμών που μας επιβάλλει το περιβάλλον μας.

-Να κατανοήσουμε τα αίτια των λανθασμένων ή αποτυχημένων επιλογών που έχουμε κάνει στη ζωή μας, πράγμα που συμβάλλει στην αυτογνωσία μας και αποτελεί προϋπόθεσητης βελτίωσης της εν λόγω ικανότητας μας.

-Να κατανοήσουμε και να αποφεύγουμε τις παγίδες που καταστρέφουν τη λογική και την ορθή σκέψη, με συνέπεια να μας οδηγούν σε αποτυχημένες επιλογές και λύσεις.

-Να αποκτήσουμε έννοιες, μεθόδους, τεχνικές και εργαλεία που θα συμβάλλουν στην ικανότητα μας να κάνουμε σωστές επιλογές και να βρίσκουμε αποτελεσματικές λύσεις με βάση τις δικές μας ανάγκες και αξίες, τα δικά μας “θέλω” και όνειρα για την προσωπική και επαγγελματική μας ζωή.

Δεν μπορούμε να δώσουμε πολλά χρόνια στη μία και μικρής διάρκειας ζωή μας. Μπορούμε όμως να δώσουμε πολλή ζωή στα χρόνια μας κάνοντας επιτυχημένες επιλογές. Ο Αλμπέρ Καμί υποστήριξε ότι η ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας. Οι αρχαίοι φιλόσοφοι πίστευαν ότι το πεπρωμένο δεν είναι η μοίρα αλλά το αναπόφευκτο των συνεπειών των δικών μας επιλογών και πράξεων, δεδομένων, βεβαίως, των αντικειμενικών περιορισμών. Συνεπώς, η τέχνη να κάνουμε επιτυχημένες επιλογές είναι για όλους μας η πλέον κρίσιμη.

Με αληθινές ιστορίες, παραδείγματα, μεταφορές, ασκήσεις και οδηγούς βελτίωσης το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τις πλέον χρήσιμες αρχές, μεθόδους και τεχνικές για να κάνετε περισσότερο επιτυχημένες επιλογές σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Για να κάνετε πράξη τον στίχο του Διονύσιου Σολωμού «με λογισμό και μ’ όνειρο» και να ζήσετε όσο καλύτερα γίνεται.

Το βιβλίο ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ του Δημήτρη Μπουραντά, από τις εκδόσεις Ψυχογιός θα το βρείτε εδώ

 


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ είναι πρύτανης και διευθυντής του Executive MBA στο New York College, και πρώην διευθυντής των μεταπτυχιακών προγραμμάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων στο πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει δεκαπέντε ευπώλητα βιβλία, μεταξύ των οποίων Μάνατζμεντ (Εκδ. Μπένου, 2016), Ηγεσία, ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας (Εκδ. Κριτική, 2006), Επιτυχημένος Ηγέτης και Μάνατζερ (Εκδ. Ψυχογιός, 2018), Ηγεσία για παιδιά (Εκδ. Ψυχογιός, 2019), Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό μάνατζμεντ (Εκδ. Πατάκης, 2015), Αν μ’ άφηνες τη λέξη να σου μάθω (Εκδ. Πατάκης, 2017) και το μυθιστόρημα Όλα σου τα ’μαθα μα ξέχασα μια λέξη (Εκδ. Πατάκης, 2008) το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒI. Το βιβλίο του Leadership meta-competencies (Εκδ. Rudlege, 2015) προτάθηκε για βιβλίο της χρονιάς (2015) από το Chartered Management Institute (UK).

Έχει εργαστεί ως σύμβουλος, εκπαιδευτής στελεχών και μέλος ΔΣ σε περισσότερες από εκατό ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Εξειδικεύεται στο μάνατζμεντ, στην ηγεσία, στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, στη διοίκηση αλλαγών και εταιρικής κουλτούρας. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από έρευνα του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ θεωρείται ο πλέον ειδικός σε θέματα ηγεσίας στην Ελλάδα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο του ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ.

Σχολιάστε