Φτιάχνουμε ένα γιορτινό μπισκοτοχωριό, παρέα με τα παιδιά!

Ένα γιορτινό μπισκοτοχωριό!

Τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί στις αγαπημένες μας γλυκές δημιουργίες τις ημέρες των εορτών!! Ο λόγος μα φυσικά για τα …μπισκοτένια σπιτάκια ή ευρέως γνωστά ως gingerbread house. Είχα μπει τόσες φορές στη σκέψη να φτιάξουμε με τα παιδιά, άλλα πάντα το ανεβαλα γιατί μου φαινόταν αρκετά περίπλοκο. Φέτος όμως ψάχνοντας, εντόπισα μία εναλλακτική εκδοχή, αρκετά εύκολη για όλους.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε(για ένα μπισκοτόσπιτο):

11 μπισκότα πτι-μπερ

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη

1 ασπράδι αυγού

3-4 σταγόνες λεμονιού (προαιρετικά)

Για τη διακόσμηση : οτιδήποτε θελήσετε!!

Εκτέλεση: Θα χρησιμοποιήσετε τα μπισκότα για να “οικοδομήσετε” το σπιτάκι. Τα τέσσερα μπισκότα θα γίνουν βάση. Τα άλλα τέσσερα, οι τοίχοι του σπιτιού. Ενα μπισκότο θα πρέπει να κοπεί με πριονωτο μαχαίρι διαγώνια, δημιουργώντας δύο τρίγωνα που θα μπουν στη σκεπή μαζί με άλλα δύο ολόκληρα. Η συγκόλληση των μπισκότων θα γίνει με τη ζάχαρη, που θα λιωσετε σε τηγάνι, δημιουργώντας καραμέλα.(*Σε αυτό το σημείο καλύτερα να μην συμμετέχουν τα παιδιά, προς αποφυγήν ατυχήματος)

Με την άχνη και το αυγό θα δημιουργησετε ένα αρκετά παχύρευστο μίγμα, με το οποίο θα γαρνίρετε τα σπιτάκια κ θα “κολλήσετε” τα στολίδια του!!

*Αν θέλετε μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας ΜΠΙΣΚΟΤΟΧΩΡΙΟ αυξάνοντας τη δοσολογία. Για βάση χρησιμοποιήσαμε μακετόχαρτο το οποίο ντύσαμε με χαρτόνι και επιπλέον, προσθέσαμε δίπλα σε κάθε σπιτάκι το δικό του δεντράκι ( με χωνάκι παγωτού κ λιωμένη κουβερτούρα)

**Τα σπιτάκια και τα δεντράκια τα κολλήσαμε στη μακέτα χρησιμοποιώντας λίγο από την καραμέλα.

Οπλιστείτε λοιπόν με όρεξη και φαντασία και αφήστε τους μικρούς σας  βοηθούς να δημιουργήσουν!!!

Καλές Γιορτές!

Νία Δημητρίου

Σχολιάστε