12+1 ξωκλήσια του Κρητικού Νότου, για το γάμο σας ή τη βάπτιση του παιδιού σας!

Αν προγραμματίζετε το γάμο σας ή τη βάπτιση του παιδιού σας για φέτος το Καλοκαίρι, σίγουρα έχετε αρχίσει τις προετοιμασίες και βέβαια την αναζήτηση της εκκλησίας που θα γίνει το μυστήριο.

Αν λοιπόν θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο και γραφικό, γι΄αυτή την τόσο σημαντική στιγμή, σε συνεργασία με τον Ζαχαρία Ορφανουδάκη, φωτογράφο, σας προτείνουμε 13 από τα πιο όμορφα ξωκλήσια του Κρητικού Νότου. Εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει περισσσότερο!

Άγιος Παντελεήμονας, στον Κομμό με πανοραμική θέα στη θάλασσα. Ανήκει στην ενορία Πιτσιδίων Δ. Φαιστού.

Μονή Κουδουμά. Το μοναστήρι βρίσκεται στην έξοδο του φαραγγιού «Καταρράκτης» στα Αστερούσια Όρη, 80χλμ νότια του Ηρακλείου και μόλις 40μ από την πανέμορφη παραλία του Κουδουμά.

Μονή Καλυβιανής. Το μοναστήρι της Παναγίας της Καλυβιανής βρίσκεται περίπου 60χλμ νότια από το Ηράκλειο, κοντά στις Μοίρες, στην περιοχή Καλύβια.

Άγιοι Πάντες, στην ενορία Κλήματος Δ. Φαιστού. Με θέα τον κόλπο της Μεσαράς.

Άγιος Παντελεήμονας στην Απόλυχνο. Σε υψόμετρο 220 μέτρων, περίπου 2 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης των Μοιρών, σ΄ένα όμορφο και καταπράσινο φαράγγι, βρίσκεται το ερηπωμένο χωριό Απόλυχνος, βρίσκεται ο Βυζαντινός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα, ανάμεσα στα πεύκα και στα πλατάνια!

Άγιος Γεώργιος στη Φαιστό. Ο ναός του Αγίου Γεωργίου της Φαλάνδρας, βρίσκεται πολύ κοντά στη Φαιστό και ήταν καθολικό μικρής μονής. Η μονή αρχικά ιδρύθηκε από τον Όσιο Ιωάννη τον Ξένο στα τέλη του 10ου αιώνα.

Αγία Ελαιούσα, στο Τυμπάκι.

Το Σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου, του αγίου των σπηλαίων και προστάτη των παιδιών, βρίσκεται βόρεια του χωριού Πατσός Αμαρίου, μέσα στο πανέμορφο καταπράσινο Φαράγγι της Πατσού.

Ευαγγελισμός Θεοτόκου, στο Καλαμάκι.

Προφήτης Ηλίας, στη Φανερωμένη.

Τίμιος Σταυρός, στο Κεφάλι. Το Όρος Κεφάλι βρίσκεται στο Ακρωτήριο Λίθινο, 80χλμ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου.

Παναγία Συμπάλουσα, στο Τυμπάκι.

Μονή Οδηγήτριας.
Η Ιερά Μονή Οδηγήτριας, βρίσκεται πάνω στον ορεινό όγκο των Αστερουσίων Ορέων στα νότια του νομού Ηρακλείου, που αποτελούν το «’Αγιον Όρος» της Κρήτης.

Σχολιάστε