Το μπάρμπεκιου της Κυριακής!

Το μπάρμπεκιου, είναι μια αγαπημένη οικογενειακή μας συνήθεια, με ψήστη τον παππού! Είναι μια εύκολη λύση όταν δεν υπάρχει χρόνος για κάποιο άλλο φαγητό και παράλληλα το αποτέλεσμα αρέσει σε όλους!

Συνήθως όταν οι Κυριακές μας είναι χαλαρές ο παππούς αναλαμβάνει δράση! Μπιφτέκια, μπριζόλες, αλλά και λίγο κοτόπουλο είναι τα αγαπημένα μας, ενώ τις περισσότερες φορές εκεί  ψήνονται και τα λαχανικά με τις πατάτες!

Ποια είναι όμως τα μυστικά για ένα σωστό ψήσιμο;

-Η σταθερή θερμοκρασία εξασφαλίζει ομοιόμορφο ψήσιμο.

-Καλό κρέας, το οποίο δεν χρειάζεται μπαχαρικά για να αναδειχθεί.

-Το αργό ψήσιμο μας δίνει το πιο γευστικό αποτέλεσμα.

-Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε συνεχώς την τσιμπίδα για να διαπιστώσουμε αν το κρέας μας είναι έτοιμο. Όταν το τσιμπάμε συνέχεια το καταστρέφουμε και του αφαιρούμε πολύτιμους γευστικούς χυμούς.

-Μην ρίχνετε ελαιόλαδο στις μπριζόλες πριν τις ψήσετε. Το λάδι καίγεται εύκολα και αφήνει μια πικρή γεύση.

Σίγουρα ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο για το ψήσιμο στο μπάρμπεκιου, το μόνο σίγουρο είναι ότι μας φέρενει στο μυαλό εικόνες παρέας και χαράς, είτε με την οικογένεια είτε με τους φίλους!

Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν την Φθινοπωρινή καλοκαιρία και πάμε για μπάρμπεκιου στην αυλή!

 

Σχολιάστε