Ρακόμελο αρωματικό, το γιατρικό της Κρητικιάς μάνας!

Ρακόμελο αρωματικό, το γιατρικό της Κρητικιάς μάνας!

Της Εύας Παρακεντάκη

“Το κάρδαμο μην ξεχνάς…να καρδαμώσει ο ασθενής και να βγει στο κέφι”.

Υλικά

1 λίτρο τσικουδιά

4 σπόρια κάρδαμο

4 καρφάκια γαρύφαλλο

4 ξύλα κανέλα

5 κουταλιές θυμαρίσιο μέλι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα μας τα υλικά εκτός από το μέλι σε χαμηλή φωτιά. Ζεσταίνουμε απλά, προσθέτουμε το μέλι δεν τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Κατεβάζουμε όταν λιώσει το μέλι. Κατεβάζουμε πριν την βράση και αφήνουμε το ρακόμελο να κρυώσει με τα μπαχάρια του .Αν θέλουμε σερβίρουμε ζεστό κατευθείαν, διαφορετικά σουρώνουμε και φυλάσσουμε το ¨γιατρικό” μας σε γυάλινο μπουκάλι. Το πίνουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστό το χειμώνα και παγωμένο το καλοκαίρι.

Οι φωτογραφίες του ρακόμελου είναι του Αλέξανδρου Αντωνιάδη

Διαβάστε για τα “καζανέματα” στην Κρήτη εδώ

Σχολιάστε