Οι προετοιμασίες για το Πάσχα…

Οι προετοιμασίες για το Πάσχα στην Ελληνική ύπαιθρο ξεκινούν καιρό πριν, με την καθαριότητα του χώρου έξω από το σπίτι μας!

Η αυλή μας, το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι μας ή ακόμη και δίπλα, όταν δεν υπάρχει κάποιος για να το φροντίσει, πρέπει να καθαριστούν και να καλλωπιστούν. Τα αγριόχορτα έχουν φουντώσει στις άκρες του δρόμου και τα παρτέρια χρειάζονται ανανέωση!

Λίγο πριν το Πάσχα, θυμάμαι το χωριό μας μύριζε ασβέστη… όλες οι νοικοκυρές ασβέστωναν όχι μόνο τις αυλές τους, αλλά και έξω από το σπίτι τους, όπου χρειαζόταν στη γειτονιά…απ’  όπου θα περνούσε ο Επιτάφιος τη Μεγάλη Παρασκευή! Έπρεπε να είναι όλα καθαρά και περιποιημένα!

πεζοδρόμιο

Στις μέρες μας η καθαριότητα των οικισμών είναι στην αρμοδιότητα των Δήμων, όμως ο καθένας μας μπορεί να επιμεληθεί έστω το χώρο που βρίσκεται μπροστά από το σπίτι του, είναι το πρόσωπο μας στη μικρή μας κοινωνία και η αισθητική αυτού του χώρου επηρεάζει την καθημερινότητα μας!

Είναι μια ευκαιρία να ασχοληθούν και τα παιδιά  και να καταλάβουν ότι η υποχρέωση της καθαριότητας δεν περιορίζεται μόνο εντός της οικίας μας, αλλά και έξω από αυτή…

 

Σχολιάστε