Πως να βοηθήσω το παιδί μου να μην αγχώνεται

Πως να βοηθήσω το παιδί μου να μην αγχώνεται

101 τρόποι για την αντιμετώπιση του άγχους και την καλλιέργεια της ηρεμίας, από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Το άγχος είναι κάτι που όλοι μας βιώνουμε. Πρόκειται για μια φυσιολογική αντίδραση απέναντι σε δύσκολες καταστάσεις, όμως για τα παιδιά μπορεί το άγχος να γίνει ιδιαίτερα έντονο, αφού είναι πιθανό να μην έχουν τις δεξιότητες που χρειάζονται, προκειμένου να διαχειριστούν ή να εκφράσουν τα συναισθήματα τους.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη ένα στα τέσσερα παιδιά ηλικίας 5 έως 16 ετών, εμφανίζει κάποιες ενδείξεις ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη και άγχος.

Αν πιστεύετε ότι το παιδί σας υποφέρει από άγχος το βιβλίο αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε μαζί δύσκολες στιγμές. 

Αναλυτικά θα δούμε πως να αναγνωρίζουμε τα σημάδια άγχους και πως θα βοηθήσουμε το παιδί να αποδεχθεί τα συναισθήματα του, ανακαλύπτουμε τα αίτια του άγχους, ενισχύουμε την καλή του διάθεση, το βοηθάμε να αποκτήσει θετικές συνήθειες και ρουτίνες δισδάσκοντας το πολύτιμες δεξιότητες.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε να φροντίζουμε και εμείς σαν γονείς τον εαυτό μας, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις.

Το βιβλίοΠως να βοηθήσω το παιδί μου να μην αγχώνεται”

101 τρόποι για την αντιμετώπιση του άγχους και την καλλιέργεια της ηρεμίας, από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, θα το βρείτε εδώ

 

Σχολιάστε