Το ΟΧΙ είναι ΟΧΙ και δεν έχει άλλη ερμηνεία!

Η υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας από τη Θεσσαλονίκη μας έχει συγκλονήσει, τις τελευταίες μέρες και πραγματικά σαν γονιός δυσκολεύομαι να το διαχειριστώ!

Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας μαθαίνοντας τα να είναι ευγενικά, να σέβονται, να αποδέχονται το διαφορετικό, να υπερασπίζονται το δίκιο, να έχουν αξίες στη ζωή τους και με αυτές να πορεύονται!

Όμως προφανώς δεν είναι αρκετά αυτά τα εφόδια για να βγουν εκεί έξω, στη ζούγκλα που λέγεται… ζωή! Και δεν είναι αρκετά γιατί δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες αξίες και ίδιες αρχές…

Το θεωρώ όμως άδικο να πρέπει να μεγαλώσουμε τις κόρες μας με το φόβο, ότι αν φορέσουν φούστα θα προκαλέσουν, αν πάνε σε πάρτι θα τους ρίξουν χάπια στο ποτό τους, αν φλερτάρουν κινδυνεύουν να γίνουν θύματα βιασμού….

Ας διδάξουμε στα παιδιά μας το σεβασμό, την κατανόηση και την αποδοχή! Το ΟΧΙ είναι ΟΧΙ και δεν έχει άλλη ερμηνεία!

Στηρίζουμε τη Γεωργία γιατί βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη να μιλήσει και να ορθώσει το ανάστημα της, απέναντι σε …κολοσσούς! 

Ας γίνει η πράξη της, παράδειγμα για όλα εκείνα τα κορίτσια που έχουν βιώσει αυτή τη φρίκη και δεν έχουν βρει ακόμα το θάρρος για να μιλήσουν!

Αγγελική Λενακάκη

Σχολιάστε