Μαθαίνω τα πάντα για την τέχνη, από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία της σειράς Μαθαίνω τα πάντα, από τις εκδόσεις Διόπτρα, είναι το “Μαθαίνω τα πάντα για την Τέχνη”.

Από τις προϊστορικές βραχογραφίες και την αναγέννηση στον ιμπρεσιονισμό και τον κυβισμό. Μια εκπληκτική περιπλάνηση στην ιστορία της τέχνης και τα καλλιτεχνικά ρεύματα, για παιδιά με ανήσυχο πνεύμα!

Ανακλύψτε τα γλυπτά της αρχαιότητας, τα βυζαντινά ψηφιδωτά, τους ζωγράφους της Αναγέννησης και μάθετε τα πάντα για τη μοντέρνα τέχνη. Παράλληλα θα μπορέσετε να ζωγραφίσετε όπως ο Ελ Γκρέκο και θα μάθετε τι σημαίνει ροκοκό, κιαροσκούρο και άλλες τεχνοτροπίες μέσα από συναρπαστικές αποστολές!

Η βιβλιοφάγος της οικογένειας, η Μυρτώ, εντυπωσιάστηκε διαβάζοντας για τον σουρεαλισμό!

Το  1924 εμφανίστηκε στο Παρίσι ένα νέο κίνημα συγγραφέων και καλλιτεχνών, με επικεφαλής τον Αντρέ Μπρετόν. Το ρεύμα αυτό λέγεται σουρεαλισμός ή υπερρεαλισμός, που σημαίνει “πέρα από την πραγματικότητα”. Τα έργα τέχνης και τα κείμενα των σουρεαλιστών είχαν στόχο να εκφράσουν το ασυνείδητο, εκείνη την περιοχή του νου μας, την οποία δεν αντιλαμβανόμαστε!

Τά έργα των σουρεαλιστών ήταν πολύ παράξενα και αποτελούνταν από άσχετα μεταξύ τους αντικείμενα, που τοποθετούσαν μαζί σε μια σύνθεση…

Σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου “Μαθαίνω τα πάντα για την Τέχνη”, υπάρχουν και αποστολές, δηλαδή κάποιες δραστηριότητες-κατασκευές για τα παιδιά, σχετικά με το κάθε θέμα!

Ιδανικό βιβλίο για γνώση και ψυχαγωγία μαζί, για παιδιά από 8 ετών και πάνω!

Το βιβλίο “Μαθαίνω τα πάντα για την Τέχνη” μπορείτε να το βρείτε εδώ

Σχολιάστε