Μαρμελάδα βερίκοκο!

Τα βερίκοκα είναι τα αγαπημένα μου φρούτα,οπότε η μαρμελάδα τους είναι απαραίτητη στο ράφι με τις μαρμελάδες μας.
Μου αρέσει άλλωστε να έχω καλεσμένους και να βγάζω πιατάκια με μαρμελάδες και σπιτικό ζεστό ψωμί για πρωινό.

Από την Εύα Παρακεντάκη

Υλικά

1 κιλό βερίκοκα καλογινωμένα
700 γρ. ζάχαρη
1 λοβό βανίλιας ή 2 βανιλίνες ή 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
1 ποτήρι νερό
χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε και βγάζουμε το κουκούτσι από τα βερίκοκα.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με το νερό, την ζάχαρη και την βανίλια.
Σε χαμηλή φωτιά.
Όταν πλησιάζει να δέσει η μαρμελάδα θα αρχίσουν να σχηματίζονται φουσκάλες που θα γίνονται όλο και πιο χοντρές, χρειάζεται το λεμόνι. Ανακατεύοντας, αφήνουμε την μαρμελάδα άλλα 2-3 λεπτά στο μάτι. Αν επιθυμούμε πιο βελούδινη μαρμελάδα την περνάμε από το μπίμερ.

Περισσότερες συνταγές της Εύας Παρακεντάκη εδώ

Σχολιάστε