Η Μαίρη Πόπινς… Ανοίγει την Πόρτα!

Πάνω από ογδόντα χρόνια έχουν περάσει από τότε που συναντήσαμε για πρώτη φορά τη Μαίρη Πόπινς, κι αυτή η πρωτότυπη κλασική ιστορία εξακολουθεί να μαγεύει τους αναγνώστες και να οδηγεί νέους θαυμαστές στον μυστηριώδη κόσμο της αγαπημένης μαγικής νταντάς όλων μας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ανατολικός Άνεμος προσγειώνει την νταντά Μαίρη Πόπινς, στο σπίτι της οικογένειας Μπανκς, στην Οδό Κερασιάς  του Λονδίνου. Η Πόπινς, η εμβληματική νταντά της παγκόσμιας λογοτεχνίας, φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή της οικογένειας και κυρίως των τεσσάρων παιδιών. Μέσα από παράξενες, πρωτότυπες και ανορθόδοξες μεθόδους, η Πόπινς γεμίζει με μαγεία, περιπέτεια και εκπλήξεις το σπίτι των Μπανκς!

Η Μαίρη Πόπινς προβάλει ένα σημαντικό παιδαγωγικό πρότυπο για την εποχή. Είναι αυστηρή, τιμωρεί την ανυπακοή και την απειθαρχία, αλλά δίνει χρόνο και προσοχή,  αλλάζει τα κακώς κείμενα, παίζει και χαρίζει περιπέτεια, χαρά, εξερεύνηση, ότι δηλαδή λαχταρούν τα παιδιά.

Το νέο βιβλίο από τις εκδόσεις Ψυχογιός, ανοίγει ξανά… την μαγική πόρτα της Μαίρη Πόπινς!

Η Μαίρη Πόπινς μία σκοτεινή νύχτα του Νοέμβρη, επιστρέφει μέσα σε μια έκρηξη πυροτεχνημάτων, για να επαναφέρει την τάξη και να χαρίσει λίγη μαγεία, στους κατοίκους της οδού Κερασιάς!

Πέντε Νοεμβρίου…

Οι ευχές του κυρίου Τουίγκλι…

Ο γάτος που κοίταξε έναν βασιλιά…

Το μαρμάρινο αγόρι…

Αλογάκια από μέντα…

Πλημμυρίδα…

Κι έζησαν αυτοί καλά…

Η άλλη πόρτα…


Το βιβλίο  Η Μαίρη Πόπινς, Ανοίγει την Πόρτα, από τις εκδόσεις Ψυχογιός, θα το βρείτε εδώ

Συγγραφέας: Π. Λ. Τράβερς

Μετάφραση:  Αργυρώ Πιπίνη.

Για παιδιά από 7 ετών.

Σχολιάστε